Google Dictionary – Chrome dodatak za objašnjenje nepoznatih reči i termina

Tokom surfovanja internetom se često može desiti na neki pojam koji ne razumemo. Objašnjenje je lako naći na internetu, ali to bi značilo da moramo prekinuti ono na čemu trenutno radimo. Kada tih nepoznatih reči ima veliki broj onda možemo i odustati. Danas predstavljamo jedan koristan dodatak koji vam može pomoći da se izborite sa tim problemom. možete pronaći definiciju i objašnjenje bilo koje reči na engleskom ili bilo kom drugom jeziku. U pitanju je dodatak za Chrome, Google Dictionary (Google rečnik), koji direktno na stranici koji pregledate izbacuje definiciju za traženu reč. Možete pronaći definiciju i objašnjenje bilo koje reči na engleskom ili bilo kom drugom jeziku. Prevodi i objašnjenja su dostupni na engleskom, pa je potrebno da znate engleski kako bi koristili dodatak.

google recnik

Sve što je potrebno je da kliknete dva puta mišem na reč, i pojašnjenje će se samo pojaviti. Dodatak je čak koristan i u situcijama kada učite neki strani jezik, pa želite da prevedete određeni termin.

Dodatak nudi i dodatne opcije podešavanja, možete da promenite jezik (srpski nažalost nije ponuđen) ili način prevođenja.

opcije za gugl recnik

Pogledaj još

Kako prevesti članak u Edge brauzeru?

Majkrosoftov Edge brauzer u seb ima ugrađenu funkciju za prevođenje internet članaka. Potrebno je samo …