Svi RSS dovodi sa omiljenih sajtova na jednom mestu – QuiteRSS

Jedan od načina da pratite svoje omiljene sajtove je da koristite RSS dovod. RSS dovodi su nekada bili naširoko popularni, ali su ih kasnije malo potisnule društvene mreže i praćenje objava preko specijalizovanih aplikacija za telefon kao što su Pulse, Feedly itd. Međutim, postoji znatan broj ljudi koji i dalje preferira korišćenje RSS tehnologije u praćenju omiljenih sajtova. Za praćenje RSS-a vam je neophodan RSS čitač. Uvezete RSS dovod (koji ima skoro svaki sajt) u svoj čitač i tako možete na jednom mestu da pratite objave sa više sajtova istovremeno.

rss ikonica

Nije potrebno da svaki sajt posetite ponaosob. Kao RSS čitače možete koristiti svoj Outlook ili Tanderberd email klijent, ali tu su mnogi drugi dobri čitači za računare, koji su specijalizovani samo za to.

Danas  vam predstavljamo jedan odličan vižejezični RSS čitač, koji je prilično brz, fleksibilan i pogodan za praćenje na stotine sajtova istovremeno. U pitanju je QuiteRSS, i on je program slobodnog koda, pa može slobodno da se preuzme.

quite rss izgled

Program je, pre svega, dostupan na srpskom jeziku, a još desetak drugih jezika. Jezik podešavate u opciji Tools – Settings – Language (Alatke – Opcije – Jezik) i tu odaberete željeni jezik.

Dovode ubacujemo tako što iskopiramo njihov link sa sajta, kliknemo na Add (Dodaj) i tu ih iskopiramo.

dodati novi dovod u quite rss

Nama se svidelo to što čak i kad ubacimo veliki broj dovoda, program se uopšte ne usporava. Takođe je odlično što zanimljive članke, možemo lako označavati, filtrirati, pretraživati, sortirati i obeležavati. Možemo ih i direktno deliti preko društvenih mreža.

program za rss dovod napredno

Korisna je i opcija Load Images koju možete isključiti iz glavnog menija, ako želite da još više ubrzate program.

Prikaz članaka i sajtova može lako da se menja onako kako to vama odgovara. Program ima i ugrađeni pregledač, pa uopšte ne morate da otvarate novi brauzer, već sve možete pozavršavati iz njega.

,

Comments are closed.