RSS dovodi sa omiljenih sajtova na jednom mestu – QuiteRSS

Jedan od načina da pratite svoje omiljene sajtove je da koristite RSS dovod. Oni su nekada bili popularni, ali su ih kasnije potisnule društvene mreže i praćenje objava preko specijalizovanih aplikacija, kao što je na, primer, Feedly. Međutim, neki korisnici i dalje preferiraju RSS. Za njegovo praćenje neophodan je RSS čitač. Uvezete RSS dovod (koji ima skoro svaki sajt) u svoj čitač i tako možete na jednom mestu da pratite objave sa više sajtova istovremeno.

rss ikonica

Nije potrebno da svaki sajt posetite ponaosob. Outlook i Tanderberd email klijent mogu da posluže kao u tu svrhu.

Danas  predstavljamo odličan vižejezični RSS čitač, koji je brz, fleksibilan i pogodan za praćenje na stotine sajtova jednovremeno. To je QuiteRSS, program slobodnog kodae.

quite rss izgled

Dostupan je na srpskom i drugim jezicima. Jezik podešavate u opciji Tools – Settings – Language (Alatke – Opcije – Jezik).

Dovode ubacujemo tako što iskopiramo njihov link sa sajta, kliknemo na Add (Dodaj) i tu ih iskopiramo.

dodati novi dovod u quite rss

Nama se svidelo to što čak i kad ubacimo veliki broj dovoda, program se uopšte ne usporava. Takođe je odlično što zanimljive članke, možemo lako označavati, filtrirati, pretraživati, sortirati i obeležavati. Možemo ih i direktno deliti preko društvenih mreža.

program za rss dovod napredno

Korisna je i opcija Load Images koju možete isključiti iz glavnog menija, ako želite da još više ubrzate program.

Prikaz članaka i sajtova može lako da se menja onako kako to vama odgovara. Program ima i ugrađeni pregledač, pa uopšte ne morate da otvarate novi brauzer.

Pogledaj još

Zašto je video koji gledate na Jutjubu mutan?

Zašto je video koji gledate mutan? Ne vidi se dobro čak ni kada ga povećate …