Kako proveriti da li je još neko pristupao vašem Microsoft nalogu?

Neovlašćeno pristupanje našim onlajn nalozima može da izazove značajne probleme. Zato, na svaki znak sumnje, treba da promenite šifru ili da proverite da li se još neko logovao u vaše onlajn naloge. Već smo pisali kako to možete uraditi za Gmail ili za Fejsbuk, a danas vam pišemo kako da to uradite za svoj Microsoft nalog. Sa pojavom Windows 8 operativnog sistema, sve više će biti neophodno da imate Microsoft nalog, pa morate znati kako da vodite računa o njegovoj bezbednosti.

Dakle potrebno je da se ulogujete u svoj nalog online  i kliknete na Account Settins (Postavke naloga).

podesavanja naloga windows

postavke naloga windows

Potom potražite jezičak pod nazivom Nedavna aktivnost (Recent activity).

nedavna aktivnost nalog

recent activity

Tu kliknite i bićete preusmereni na vaše informacije o povraćaju naloga. Sada treba da ukucate bezbedonosni kod. Taj kod će biti poslat ili na vaš telefon ili na alternativni imejl nalog koji ste ostavili kao rezervni u slučaju da zaboravite šifru ili slično. Potrebno je da ponovo ukucate te podatke, kako bi verifikovali da ste vi zaista vlasnik.

bezbedonosni kod microsoft nalog

Nakon što to verifikujete nalog, dobićete pristup podacima kada, odakle i kako je neko ulazio na vaš nalog. U slučaju da primetite bilo šta sumnjivo promenite šifru i ažurirajte podatke koji postoje u jezičku Podaci o bezbednosti (Security info), za svaki slučaj.

,

Comments are closed.