Najbolje android aplikacije za pravljenje liste zadataka

U današnje doba prezauzetosti i prevelikog broja obaveza često nam je potrebno da pravimo liste zadataka ili takozvane to-do liste. Na primer, želimo da na jednom mestu imamo spisak svega što nam je potrebno za kupovinu, spisak svih tema koje želimo da pomenemo na sastanku ili šta sve treba danas da uradimo. Liste  zadataka su zato prilično moćne, jer nam omogućavaju da  budemo produktivniji. Sa njima ne može da se desi da nešto zaboravimo da obavimo. Zahvaljujući pametnim mobilnim telefonima, liste više ne moramo da zapisujemo u male notese ili rokovnike, već ih držati na telefonu, ako instaliramo odgovarajuću aplikaciju.

U principu umesto listi možemo koristiti i aplikacije sa kalendarima, kao Gugl kalendar, ali su aplikacije za listama zadataka pogodnije, jer možemo direktno u jednom koraku da pristupimo listi, izmenimo je ili obrišemo. U slučaju da vam je potrebno da imate  podsetnike na računaru, pročitajte i članak o programima za za lepljive beleške.

Nabrojaćemo danas ukratko najbolje aplikacije za android operativni sistem, koje vam omogućavaju da napravite sopstvene liste zadataka, pratite izvršenje zadataka i označavate zadatake završenim. Izbor aplikacije koju ćete vi koristiti zavisi od vaših preferencija.

1) Wunderlist

wunderlist lista zadataka

Wunderlist je prilično jednostavna aplikacija. U meniju sa leve strane imate spisak svih grupa zadataka koje ste napravili. I onda u okviru jedne grupe iliti teme ubacujete pojedinačne obaveze. Nakon što je određeni zadatak završen, štiklirajte ga, kako bi znali da je obavljen. Morate da napravite nalog kako bi koristili aplikaciju i, na taj način, sinhronizujete svoje zadatke preko nekoliko uređaja.

2)   Remember The Milk

ne zaboravi mleko

Remember The Milk je prilično hvaljena i popularna aplikacija. Omogućava da pravite liste zadataka, kao i da ih organizujete po temama ili vremenu. Lako se koristi.

3) Todoist

todoist podsetnik

Todoist je takođe dobra aplikacija koja omogućava da pravite podsetnike i liste isplaniranih zadataka. Zadatke možete organizovati po oznakama i vremenu.

4)  Any.do spisak obaveza

any.do spisak obaveza

Any.do je odlična i naširoko korišćena aplikacija. Ima prevod i na srpski jezik. Nudi širok spektar mogućnosti. Potrebno je imati registrovan nalog. Možete dodavati i zvučne beleške.

5) GTask

gtak obaveze

Gtask je solidna aplikacija. Ima jednostavan ali elegantan dizajn. Možete je povezati sa Google kalendarom.

6) Trello

trello upravljanje zadacima

Trello je aplikacija koje je više orijentisana za upravljanje projektima, grupni rad na određenim zadacima i slično, ali može da posluži i kao alat za spiskove. Ima inovativan dizajn i način funkcionisanja, pa je izuzetno popularna. Projekti ili teme su organizovani u table (Boards) u okviru koje možete da unosite specijalne spiskove za konkretne zadatke.

Comments are closed.