Kako sačuvati internet članke za kasnije čitanje?

Na internetu postoji mnoštvo interesantnih članaka. Ali, često na njih naiđemo u trenucima kada ne možemo da im se posvetimo zbog nedostatka vremena. Tada pribegavamo alatima koji čuvaju članke za kasnije čitanje. Predstavljamo neke od njih.

1) Obeleživači (bookmarks) 

sacuvaj za kasnije bookmarks

Svaki pregledač, bilo da je mobilni ili na kompjuteru, ima mogućnost obeležavanja omiljenih stranica i njihovo čuvanje za kasnije. Ako ćete da koristite obeleživače, potrudite se budu dobro sređeni. Već smo ponudili nekoliko saveta za bolju organizaciju bukmarkovanih članaka.  

2) Evernote 

 Evernote je odličan alat. Sve što vidite interesantno na internetu možete sačuvati, bilo da je slika, tekst, stranica ili dokument, i to na bilo kom uređaju. Potrebno je da napravite svoj nalog, instalirate aplikaciju koja vam je potrebna i ulogujete se. Dostupna je aplikacija za Android, veb kliper i program za kompjuter. Postoji i prevod za srpski jezik. Na telefonu zanimljive članke šaljete putem opcije Deli (Share) pa odaberete Evernote.

deli clanak android

evernote android

U brauzeru, nakon instalacije klipera, je samo potrebno da kliknete desnim klikom miša i odaberete opciju Clip to Evernote ili kliknete na ikonicu na vrhu  brauzera.

sacuvajte veb stranicu u evernote

evernote sacuvati clanak

3) Pocket 

 Pocket ima veliki broj korisnika. Takođe je potrebno da napravite nalog i instalirate neku od njihovih aplikacija, bilo za veb ili za telefon.   Možete čuvati i Youtube video snimke, i kasnije ih gledati direktno iz aplikacije.

 4) Instapaper

Najveći rival Pocketu. Prilično je čuven. Ima aplikaciju za android i iOS, ali i dodatak za Chrome.

Pogledaj još

Kako naručiti robu sa Aliekspresa (Aliexpress)?

Aliekspres je vebsajt na kome prodavci iz Kine prodaju robu kupcima širom sveta. Naširoko je …