Šta je Instagram i kako ga koristiti?

Danas predstavljamo Instagram,  mobilnu i veb aplikaciju popularnu širom sveta. Verovatno znate da je pre dve godine prodata Fejsbuku za vrtoglavu sumu novca. Za sve one koji još nisu počeli da je koriste, sastavili smo  kratak vodič.

Instagram, pre svega, predstavlja društvenu mrežu za deljenje slika, sa oko sto miliona aktivnih korisnika iz celog sveta, pretežno mlađeg doba. Intuitivan je i lako se koristi.

Mobilni telefoni, omogućavaju da se slikamo bilo kada i bilo gde i tako ne propustimo da zabeležimo dragocene i zanimljive trenutke. Nakon slikanja na scenu stupa Instagram aplikacija, koja omogućava da na slike primenimo različite filtere i tako ih ulepšamo.

Aplikacija je dostupna i za iOS i Android platforme. Nakon instalacije je potrebno da napravite svoj nalog ili se ulogujete u postojeći.

ulazak na instagram

 Potrebno je da ukucate svoje buduće korisničko ime,  šifru ili iskoristite detalje sa Fejsbuk naloga.

registracija instagram naloga

Nakon registracije aplikacija će vas upitati da pronađete i zapratite vaše Fejsbuk prijatelje koji takođe imaju Instagram nalog ili da pretražite vašu listu kontakata i tako pronađete prijatelje. To možete da preskočite klikom na Skip.

pronadji facebook prijatelja na instagramu

Sada dolazite u glavni meni koji ima pet opcija. Prva je vaš glavni dovod, gde se nalazi sve što ste objavili ili su osobe koje pratie objavile. Treće dugme služi za slikanje, četvrto za aktivnosti na vašim objavama i peto za pregled vašeg profila.

instagram meni

Druga dugme je Explore (Istraživanje) gde možete pretraživati nove korisnike ili tagove.

istrazi instagram

Pretraga po tagovima možete naći dosta zanimljivih slika.

pretraga po tagovima instagram

Tap na treće dugme aktivira kameru. Nakon što uslikate fotografiju, pojaviće vam se spisak dostupnih filtera. Svi su predivni, pa ćete se, bez ikakve sumnje, dvoumiti koji da odaberete. U gornjem meniju se takođe nalaze dodatne opcije za obradu slike, kao što su podešavanje osvetljenja, dodavanje ramova,okretanja slike i slično.

Na kraju kliknite za strelicu za dalje i sada možete sliku otpremiti na Instagram. Uzgred budi rečeno, sve one se istovremeno čuvaju i na telefonu u posebnom folderu Instagram u galeriji slika.

uredjivanje slike instagram

Prilikom objavljivanja, možete dodavati tagove i pomenuti nekog.

deljenje slike instagram

Tagovi su obavezni jer tako povećate njenu vidljivost.

Tuđe objave možete komentarisati tapom na oblačić ili lajkovati tapom na srce.

lajkovanja i komentarisanja instagram

 

U moru korisnika, sigurno ćete naći zanimljive naloge za praćenje.  Nemojte se samo ograničavati na poznate ličnosti.  Klikom na Following zapraćujete neki nalog.

pracenje profile instagram

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …