Android aplikacije umesto digitrona

Digitroni uskoro postaju suvišni, pa čak i oni sa naprednim funkcijama. U pređašnjim člancima smo pisali o najboljim onlajn digitronima, ili o načinu da rešavate funkcije, a danas predstavljamo android aplikacije koje mogu da zamene svaki kalkulator.

1) Real Scientific Calculator

kalkulator android

Izuzetno popularna i omogućava sva napredna računanja. Možete da računate procente, razlomke, trigonometrijske funkcije, radite sa decimalnim brojevima i još mnogo toga. Pamti do 10 poslednjih rezultata.

2) ElectroDroid

elektronika kalkulator android

Specijalizovan za računanja u oblasti elektronike. Sva računanja vezana za provodnike, mikokontrolere i slično se mogu naći ovde. Nažalost, aplikacija je na engleskom pa morate da naučite šta koji termin znači kako bi mogli da je koristite.

3) Scientific Calculator

 

funkcija android racunanje

Scientific Calculator podržava računanja vezana za matrice, kompleksne brojeve, kao i bazično rešavanje jednačina.

4) Mobi Calculator

android digitron

Podržava sve napredna matematička izračunavanja, a glavna prednost mu je intuitivan interfejs sa velikim dugmićima, pa je prilično jednostavan za korišćenje.

5) PowerCalc 

naucni digitron

Obuhvata niz funkcija, uključujući trigonometrijske, eksponencijalne i logaritamske funkcije. Čuva se i istorija računanja, tako da lako možete da se vratite na prethodni korak. Postoji poseban režim za naučne i inženjerske kalkulacije, i što je takođe bitno, sama aplikacija nema reklame.