Početna / Email / Napravite email adrese za jednokratnu upotrebu

Napravite email adrese za jednokratnu upotrebu

Mnogi sajtovi zahtevaju da im ostavimo imejl adresu kako bi mogli da ih koristimo.  Ostavljanjem adrese elektronske pošte svuda po internetu rizikujemo da ona završi u rukama spamera ili hakera. Baš zbog toga mnogi korisnici imaju rezervnu adresu koju koriste za nebezbedne prilike.

Ali postoji još jedno dobro rešenje, jednokratne imejl adrese, koje su potpuno javne i koje se koriste bez registracije i unošenja šifara. Napominjemo da treba da ih koristite samo za stvari koje nisu lične prirode.

Predstavljamo nekoliko servisa koji ih nude.

1) Mailinator

Mailinator je možda najpopularniji servis ove vrste. Omogućava da napravite elektronsku adresu sa bilo kojim imenom, ali da se završava sa @mailinator.com. Potrebno je samo da novu adresu ukucate u polje na sajtu i sanduče će se odmah otvoriti.

mailinator borba protiv spama

Njemu, vi ili bilo ko drugi, kasnije pristupate na isti način. Pristigle poruke se brišu nakon par dana.

Pošto je servis popularan, dešava se da neki sajtovi  blokiraju registraciju sa njihovim mejlovima. U tom slučaju možete koristiti druge  domene nabrojane na sajtu, koji se uvek menjaju kako osvežavate stranicu.

mailinator alternative

2) YOPmail

YOPmail - privremena email adresa

YOPmail funkcioniše po istom principu kao Mailinator. Dakle samo ukucajte bilo koji naziv i sanduče će biti spremno za nove poruke.  Poruke se čuvaju osam dana.

3) Fakeinbox

FakeInbox

Napravite email adresu koja će trajati sat vremena. Samo ukucajte ime i kliknite na Get. Adresa će biti napravljena i imate sat vremena da je iskoristite.

4) AirMail

Na AirMail-u nije potrebno da smišljate ime. Samo treba da kliknete na Get Temporary Email i nova adresa i sanduče će biti napravljeno. Moći ćete da je koristite u narednih 24 sata. Sačuvajte veb (URL) adresu sandučeta kako bi mogli da mu pristupate. Za razliku od prethodnih servisa, samo vi imate pristup.

airmail privremena adresa

5) 10 minutes

Servis koji daje adresu na deset minuta, sa produžavanjem. Idealno za privremene potrebe. Samo vi imate pristup.

Pogledaj još

Jednostavan onlajn alat za pravljenje misaonih mapa – MindMup

Izuzetno jednostavna onlajn alatka za izradu umnih mapa. Mape ume koristimo tokom planiranja, učenja, držanja prezentacija i predavanja.