Pazite gde klikćete download

Postoji veliki broj sajtova sa besplatnim programima. Većina njih živi od reklama. Stoga preduzimaju raznorazne trikove kako bi privukli klikove na njih. Između ostalog maskiraju ih u druge linkove..

Na primer, posetilac klikne na dugme misleći da će tako da skine traženi program, ali preuzme neki virus ili mu se otvori reklama.

Ova pojava je dostigla takve srazmere da su se i samo kreatori besplatnih programa pobunili, jer se tako narušava i njihova reputacija.

Bill Mullins, kreator programa WinPatrol, kao i tim koji stoji iza  Malware Bytes, pisali su nedavno o tome šta su doživeli kada su probali da sopstveni program preuzmu sa interneta.  Naišli su na gomile zbunjujućih reklama od kojih su neke sadržale virus.

Kako bi izbegli ovakve situacije, osim što treba da pazite gde klikćete i pažljivo čitate napisano,  možete da koristite dodatke  kao što su Adblock ili Adfender. Isto tako možete isprobati i JDownloader za preuzimanje programa, umesto da to radite ručno.

,

8 Responses to Pazite gde klikćete download

 1. guest јануар 27, 2013 at 8:54 pm #

  Ok, hvala. Ali zanima me ukoliko je instaliran i jedan i drugi (i Adblock i Adfender) da li jedan ometa drugi? Da li je neophodno izbrisati jedan?

 2. guest јануар 27, 2013 at 4:02 am #

  Sad kliknuh na Adfender da izbrišem ali imam opciju download, a pre par dana sam downloaded Adfender. Otkud sad ponovo ta mogućnost?

  • admin јануар 27, 2013 at 11:22 am #

   Brisete ga iz Control Panel-a.

 3. guest јануар 27, 2013 at 3:59 am #

  Hvala Vam na odgovoru. Ali ja slučajno aktivirah i Adblock i Adfender.
  Da deaktiviram Adfender?

 4. guest јануар 25, 2013 at 6:17 pm #

  Da li je ok ako instaliram i Adblock i Adfender? Da li mogu da instaliram i jedan i drugi? ili ne treba instalirati oba zato što jedan ometa drugi?

  • admin јануар 26, 2013 at 3:40 am #

   Nema potrebe, dovoljan je AdBlock.

 5. guest јануар 24, 2013 at 5:20 am #

  Da li je ok ako instaliram i Adblock i Adfender? Da li mogu da instaliram i jedan i drugi?

 6. filip јануар 21, 2013 at 6:54 pm #

  jel postoji saj preko kog mozes da pravis android igrice ???