Šabloni za CV (Radne biografije) – gde ih sve možete naći?

Unapred gotovi obrasci  olakšavaju sastavljanje CV-jeva odnosno, radnih biografija. Znamo da je njihov izgled veoma bitan. Pregledan CV ostavlja dobar utisak i povećava šanse da budemo pozvani na razgovor.

Predstavljamo neka mesta na internetu koja sadrže besplatne obrasce za CV. Svi su, nažalost, na engleskom jeziku, ali verujemo da vam to neće biti problem. Namenjeni su programu Microsoft Word. U slučaju da samo tražite nadahnuće za sopstveni CV, predlažemo da pretražite Scribd ili Pinterest. Tamo ima mnogo lepih primera.

1) Microsoft Word

Microsoft na svom sajtu ima veliki broj obrazaca. Ali možete ih preuzeti i direktno iz svog Word programa prateći sledeće korake: New Document – pretraga Resumes, pa odaberite onaj koji vam se sviđa.

pretraga za cv obrascima

2) Gugl Dokumenti

Imaju nekoliko dobrih obrazaca.  Kliknite na New – From template.

datoteka iz sablona


Posle potražite Resumes and Cover Letters. 

3) Google pretraga

Upotrebom ključnih reči kao: biografija, CV, resume i slično kombinovano sa naredbom za pretraživanje  fajlova određenog formata (filetype:doc, filetype:docx i filetype:pdf) možemo naći odlične primere.

Na primer, ovako: obrazac za cv filetype:doc, CV primer filetype:docx,  CV template filetype:docx, resume template filetype:docxcurriculum vitae filetype:docresume filetype:docradna biografija filetype:pdfradna biografija filetype:docx i slično…  Sami kombinujte ključne reči koje vam odgovaraju. Koristite i one koje su vezane za vašu profesiju. Na primer, teacher resume template filetype:docx.

Imajte u vidu da pretraga oduzima dosta vremena, ali samo tako je moguće naći nešto odgovarajuće.

4) Monster

Ima nekoliko dobrih primera. Sve je na engleskom.

 5) Hloom obrasci

Zbirka sa više od 280 različitih obrazaca. U meniju sa desne strane odaberite kategoriju. Svi zaista profesionalno izgledaju. Linkovi su malo sakriveni, pa čitajte sve pažljivo.

6) Instant obrasci

Ovde je izbor solidan. Nisu svi lepi, ali može nešto dobro da se probere.