Kako besplatno naučiti strani jezik preko Interneta?

Učenje stranih jezika zahteva dosta truda, ali i novca. Izbegnite skupe predavače, tako što ćete potražiti izvore za savladanje jezika na internetu. Ima ih napretek, samo treba doći do njih. Mi danas delimo neke od njih. Podsećamo i na naše članke za učenje ruskog i nemačkog.

1) Buusu

Busu je još jedan dobar sajt sa interaktivnim lekcijama. Pored drugih poznatih jezika, možete naći i početne kurseve arapskog, japanskog, turskog i poljskog. Njihova zajednica je velika, pa se i tu možete družiti sa ljudima širom sveta.

2) BBC jezici

BBC nudi odlične audio i video kurseve za učenje fracuskog, nemačkog, španskog, italijanskog, grčkog, portugalskog i kineskog. Naravno, tu su i materijali za savladavanje engleskom u zasebnom delu sajta.

3) Duolingo

Duolingo ima inovativan pristup učenju. Sastoji se iz kratkih primera i ponavljanja koji pomažu da bolje upamtite reči. Velika preporuka za ovaj sajt. Ima oko petnaestak kurseva, između ostalog za norveški, danski, švedski i holandski.

4) OpenCulture 

Na sajtu OpenCulture postoji obiman spisak kurseva za učenje više od 48 jezika, od finskog do estonskog, preko norveškog. Imajte u vidu da morate imate barem osnove engleskog kako bi umeli da se snađete.

5) FSI kursevi

Spisak kurseva koji su javnom domenu i koje je razvila američka vlada. Različitog su kvaliteta, ali možda nađete nešto što vam odgovara. Svaki audio materijal je praćen i udžbenikom.

6) Gledanje TV emisija i vesti

Kad već nemate priliku da putujete u zemlju čiji jezik učite, možete gledati njihove televizijske kanale. To je najlakši način da budete izloženi govornom jeziku. Na sajtovima kao što su Global Itv i FreeInternetTV mogu da se gledaju kanali iz mnogih zemalja sveta.

7) Radio stanice na drugim jezicima

Razgovor na stranom jeziku možete da slušate uživo i preko radio stanica. Na primer, preko sajta Tunein.com ili preko nekih od aplikacija za slušanje radia.

8) Izgovor stranih reči

Ranije smo već pisali o sajtovima na kojima možete da preslušate kako se tačno koja reč izgovara: https://internetzanatlija.com/2012/08/26/kako-izgovarati-reci-na-stranom-jeziku/

Pogledaj još

Najpoznatije aplikacije sa veštačkom inteligencijom

Broj servisa koji koriste veštačku inteligenciju, kako bi nam olakšali obavljanje određenih zadataka, stalno se …