Naučite nemački besplatno preko Interneta

Nemački jezik predstavlja jedan od najviše korišćenih jezika u Evropi. Zbog toga a i mnogih drugih razloga, kod ljudi sa naših prostora vlada veliko interesovanje za njegovo učenje. Danas ćemo predstaviti nekoliko sajtova na kojima možete naučiti osnove potpuno besplatno.

1) Deutsche welle

Verovatno najbolji kursevi za besplatno učenje nemačkog su oni koje nudi sajt Deutsche Welle. Njihova prednost je u tome što su prilagođeni za srpsko govorno područje. Doduše, napomenućemo da je malo teško snaći se na njihovom sajtu, pa nemojte odmah da gubite strpljenje.

Sajt je inače dostupan na trideset jezika, što menjate u gornjem meniju.

Nama se najviše sviđa “Nemački, zašto da ne” ili “Deutsch – warum nicht” koji predstavlja snimak nekadašnjeg radio kursa, pa može da se sluša dok ste u pokretu. Ipak, nemojte se oslanjati samo na naš sud, pa isprobajte sve što vam se nudi.

Materijalima za učenje  (mp3  i PDF ) možete pristupati direktno sa sajta, ali ih i preuzeti na svoj računar.

Preporučujemo kurs Nemački – zašto da ne?, koji je dostupan u tri grupe lekcija u zavisnosti od nivoa.  Svaka lekcija pojedinačno ima PDF i mp3 verziju. Na primer, pogledajte spisak lekcija za početni nivo. A možete ih sve preuzeti na svoj računar odavde.

2) Goethe besplatan kurs 

Institut Gete nudi interaktivne kvizove i lekcije za vežbanje nemačkog. Potrebno je da poznajete barem neke osnovne fraze kako bi umeli da se snađete na sajtu. Korisno da obnovite znanje, vežbate i naučite neke napredne stvari. Morate da se registrujete pre nego što krenete sa korišćenjem.

3) Busuu.com

Busuu nudi odlične besplatne kurseve za učenje velikog broja jezika. Lekcije su interaktivne, a usput možete steći i nove prijatelje.

4) Duolingo

Duolingo sajt ima prilično jedinstven pristup savladavanju novog jezika. Sve se zasniva na interaktivnosti i neprestanom preslišavanju putem kvizova. Za sada je odlično prihvaćen, pa ne škodi da ga isprobate. Nažalost, ceo interfejs je na engleskom.

5) Deutsch Info

Austrijski sajt sa besplatnim lekcijama i vežbanjima. Potrebno je da se registrujete.

6) BBC lekcije

Za ove lekcije će vam takođe biti neophodno da znate engleski, ali odista nisu loše, interaktivne su i multimedijalne. Imate video, audio i reči. 

7) Jutjub kurs nemačko – hrvatski

Ima oko 100 video lekcije koje možete da preslušavate iznova i iznova i tako zapamtite najbitnije fraze i gramatičke primere. 

8) Olajn kurs sa audio lekcijama

Dobar izbor audio lekcija koje su ispisane kao priča. 

9) Podkast sa lekcijama nemačkog

Pogledaj još

Najpoznatije aplikacije sa veštačkom inteligencijom

Broj servisa koji koriste veštačku inteligenciju, kako bi nam olakšali obavljanje određenih zadataka, stalno se …