Pretvorite svoj android telefon u kameru za video nadzor

Svoj mobilni telefon ili tablet možete da pretvorite u uređaj za špijuniranje. Sve što je potrebno je da instalirate aplikaciju TrackView na dva ili više uređaja. Jedan će služiti kao kamera za video nadzor a sa ostalih pratite sve što se dešava. Aktivnost možete da snimite. Pokazaćemo kako.

Prvo treba da instalirate aplikaciju na svoj android uređaj koji će služiti kao skrivena kamera. Treba da ga povežete sa svojim Google nalogom. Ako ne želite da koristite svoj glavni Google nalog zbog privatnosti, napravite novi.

U podešavanjim štiklirajte opcije da tokom praćenja ekran bude isključen, zbog uštede baterija, ali i da niko ništa ne primeti.

spijuniranje anonimno aplikacija

U sledećem koraku instalirajte aplikaciju na uređaj sa koga želite da upravljate praćenjem. To može biti računar (instalira se odavde) ili drugi mobilni telefon. Aplikaciju možete instalirati na više uređaja.

Povežite se preko istog Google naloga kao i u prethodnom koraku. I tako ćete imati uvid u sve povezane uređaje. Samo kliknite na dugme za Praćenje.

start video nadzora

Kamera na prvom uređaju će se upaliti i moći ćete direktno da vidite šta se dešava, kao na pravoj kameri za video nadzor.

Klikom na dugme za snimanje možete započeti snimanje, a tu su i dugmići za slikanje, zvuk i okretanje ekrana.

snimanje kamera skrivena

Aplikaciju možete koristiti i za lociranje uređaja preko GPS-a, na primer ako želite da pratite svoje dete ili ako je uređaj ukraden. Najpre treba da uključite GPS lokaciju na telefonu. Posle samo kliknite na ikonicu mape i videćete gde se telefon tačno nalazi.

pracenje lokacije uredjaja

Ako ste telefon zagubili negde u stanu, možete uključiti da zvoni klikom na treće dugme.

zvonjava telefona

Tu su još i mnoge druge aktivnosti, na primer, možete podesiti da vas telefon upozori ako se detektuje neka aktivnost i slično. Za pravilan rad svi uređaji treba da budu povezani na internet, što je logično.

Aplikacija koju smo predstavili je besplatna, ali kompanija ima i drugu, bez reklama, koja košta 12 dolara godišnje.

Kada kasnije u budućnosti želite da uklonite aplikaciju sa svog Google naloga, to možete uraditi odavde.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …