Kako obrisati poruke ili istoriju konverzacija sa Skajpa?

Skajp je jedan od programa koji mnogi od nas koriste svakodnevno. Ponekada nam se desi da pošaljemo poruku koja je poverljiva, pa ne želimo da je svako vidi. Ili je pošaljemo greškom, pa želimo da je uklonimo dok je druga strana ne uoči. Pokazaćemo vam kako možete da obrišete ili izmenite pojedinačnu poruku, i kako da izbrišete celu istoriju.

Brisanje ili izmena pojedinačne poruke (samo u prvih sat vremena)

Svaku poruku, koju ukucate u Skajp konverzaciju, možete obrisati ili izmeniti, sat vremena nakon nastanka. Posle toga, nište neće moći da se menja. Poruke menjate tako što kliknete desnim tasterom miša na poruku. Sada kliknite na Uredi (Edit), i odmah ćete moći da promenite sve što ste napisali. Nakon što sve izmenite pritisnite Enter, kako bi se izmente ažurirale.

promeniti poruku na skajpu
U slučaju da želite da uklonite celu poruku u potpunosti, takođe kliknite desnim tasterom miša, pa odaberite opciju Ukloni poruku (Delete message).

obrisati porukua sa skajpa

Sada će poruka nestati i na vašoj strani, ali i na strani primaoca. Ni on više neće moći da je vidi.

Pregledanje ukupne istorije

Celu istoriju razmene poruka preko programa Skajp, možete pregledati, tako što odete u Skajp konverzaciju koja vas zanima istorija i skrolujete mišem na gore. Na primer, želite da vidite o čemu ste ćaskali sa najboljim prijateljem pre mesec dana. Odete na njegov profil, u polje gde mu šaljete poruke i gde se nalazi njegova poslednje poruka, i samo skrolujete na gore.

prozor za skajp razgovor

Brisanje ukupne istorije

Celokupnu istoriju svih razgovara na Skajpu možete obrisati jednim potezom. Za brisanje istorije potrebno je da odete na Alatke (Tools) – Opcije (Options).

skajp opcije

Potom odaberite jezičak Privacy (Privatnost), i sada u Postavkama privatnosti (Privacy settings) pronađite opcije za brisanje istorije.

skajp obrisi istoriju

 Odaberite period za koji želite da obrišete istoriju i kliknite. Kao što se da videti, možete i podesiti kako će se istorija pamtiti u budućnosti. Moguće je odabrati da se ništa ne pamti, da se pamti sve, ili da se pamti samo određen vremenski period.

Pogledaj još

Slicer – modul za lepše filtriranje podataka u Excel tabelama

Svi znamo za filtere u Excelu. Ipak postoji jedan lepši način da ih koristimo. Pogledajte …