Početna / Trikovi i uputstva / Šest korisnih informacija sa vašeg Google naloga

Šest korisnih informacija sa vašeg Google naloga

Google nalog sadrži informacije o nama kojih nismo ni svesni. Sakupili smo šest korisnih linkova na kojima možete videti neke od tih informacija. Morate biti ulogovani u svoj nalog, kako bi im pristupili.

korisne google informacije

1) Kako vas Google vidi

Google pokušava da napravi profil svakog korisnika, kako bi znao kakve reklame da mu prikazuje. Profil sadrži informacije o godinama, polu i interesovanjima. Procena se radi automatski, na osnovu algoritama, pa nije uvek precizna. Nama je bila potpuno tačna. Pogledajte koliko su pogodili kod vašeg naloga.

https://www.google.com/ads/preferences/

2) Pogledajte istoriju lokacija

Ako koristite Gugl mape na svom telefonu, onda Google automatski čuva istoriju svih vaših lokacija. Već smo o tome pisali detaljnije. Istoriji pristupate na donjem linku.

https://maps.google.com/locationhistory

3) Pogledajte istoriju svega što ste pretraživali

I o ovome smo ranije pričali, ali nije nadomet da ponovimo. Svaka pretraga koju obavite na Google-u, dok ste ulogovani u svoj nalog, se čuva. Srećom, možete je obrisati i isključiti, kako ne bi pala u pogrešne ruke. A možete je i koristiti kao svojevrsnu bazu podataka, kako bi pratili šta ste sve pretraživali kog dana.

https://history.google.com

4) Spisak uređaja sa kojih ste pristupali nalogu

Google čuva istoriju svih uređaja sa kojih ste trenutno ulogovani u svoj nalog, ili sa kojih ste pristupali nalogu u proteklih 28 dana. Ova informacija je korisna za očuvanje  bezbednosti naloga.

https://security.google.com/settings/security/activity

5) Spisak aplikacija koje imaju pristup vašem nalogu

Prilično je neophodno da, s vremena na vreme, posetimo ovaj link i ispitamo koje sve aplikacije imaju pristup našem nalogu. Obrišite sve one koje vam nisu potrebne.

https://security.google.com/settings/security/permissions

6) Izvezite sve svoje podatke za Gugla

Google omogućava da sve svoje podatke koje imate kod njih preuzmete na svoj računar. Izuzetno pogodno u situacijama kada želimo da sve svoje video snimke sa Youtube-a skinemo na računar, ili da napravimo rezervnu kopiju svih otpremljenih dokumenata, kontakata, članaka sa Bloggera itd.

https://www.google.com/takeout

Pogledaj još

Upotreba Tora na Androidu

Mreža Tor predstavlja jednu od najpoznatijih besplatnih mreža pomoću koje možemo da sakrijemo svoj identitet …