Početna / Korisni Programi / Kako izvući slike iz videa ili uslikati jedan kadar?

Kako izvući slike iz videa ili uslikati jedan kadar?

Prilikom gledanja filmova i klipova, ponekad želimo da uslikamo jedan ili nekoliko pojedinačnih kadrova. A ponekada želimo da ceo video snimak pretvorimo u skup slika. Sve je moguće, i mi ćemo vam pokazati oba procesa.

 Uslikati jedan ili nekoliko kadrova iz videa

 Maltene svaki video plejer ima opciju slikanja kadrova iz video zapisa. Dakle, potrebno je da potražite opciju Video – Take a Snapshot ili slično, sve zavisi od plejera koji koristite .

 Ovako to izgleda na primeru VLC plejera, srpska i engleska verzija.

snimi sliku iz video snimka

uslikaj sliku kadar iz filma

 U okolnostima kada vam je potrebno nekoliko slika, možete svaku od njih uslikati na ovaj opisani način.

 Izvući sve slike iz videa

Međutim, ponekada želimo da iz jednog videa izvučemo sve kadrove iliti frejmove, jedan po jedan. Tada nam od koristi može biti program VirtualDub, koji je besplatan. Imajte u vidu da podržava samo .avi i .divx format, pa ćete morati konvertovati svoj video u neki od ovih formata.

 Otvorite video, idite na Extract, pa na File – Export – Image Sequence.

izvuci sve slike iz video snimka

 Odaberite png ili jpg format koji je ponuđen za slike. Odaberite gde želite da se slike sačuvaju. Bitno je da ih imate na jednom mestu, pa napravite poseban folder.

gde snimite slike

Međutim, vodite računa da, ako je video duži, može se desiti da vam se napravi na hiljade i hiljade slika.  Zato nemojte da ovo radite sa dugačkim snimcima, već samo sa kraćim filmićima, isečcima i klipovima. Najbolje rešenje je da isečete željeni deo iz snimka, pre nego što obavite ovu operaciju.

 Izvučene slike će vas čekati u novom folderu, a kasnije možete da ih ukomponujete u novi video, gif animaciju ili iskoristite u druge svrhe.

Pogledaj još

Kako da izrežete ivice na video snimku pomoću programa Avidemux?

Poznati Avidemux može da se koristi i za isecanje ivica video zapisa. Pročitajte kako.