RSS dovodi sa omiljenih sajtova na jednom mestu – QuiteRSS

Jedan od načina da pratite svoje omiljene sajtove je da koristite RSS dovod. Oni su nekada bili popularni, ali su ih kasnije potisnule društvene mreže i praćenje objava preko specijalizovanih aplikacija, kao što je na, primer, Feedly. Međutim, neki korisnici i dalje preferiraju RSS. Za njegovo praćenje neophodan je RSS čitač. Uvezete RSS dovod (koji ima skoro svaki sajt) u svoj čitač i tako možete na jednom mestu da pratite objave sa više sajtova istovremeno.

rss ikonica

Nije potrebno da svaki sajt posetite ponaosob. Outlook i Tanderberd email klijent mogu da posluže kao u tu svrhu.

Danas  predstavljamo odličan vižejezični RSS čitač, koji je brz, fleksibilan i pogodan za praćenje na stotine sajtova jednovremeno. To je QuiteRSS, program slobodnog kodae.

quite rss izgled

Dostupan je na srpskom i drugim jezicima. Jezik podešavate u opciji Tools – Settings – Language (Alatke – Opcije – Jezik).

Dovode ubacujemo tako što iskopiramo njihov link sa sajta, kliknemo na Add (Dodaj) i tu ih iskopiramo.

dodati novi dovod u quite rss

Nama se svidelo to što čak i kad ubacimo veliki broj dovoda, program se uopšte ne usporava. Takođe je odlično što zanimljive članke, možemo lako označavati, filtrirati, pretraživati, sortirati i obeležavati. Možemo ih i direktno deliti preko društvenih mreža.

program za rss dovod napredno

Korisna je i opcija Load Images koju možete isključiti iz glavnog menija, ako želite da još više ubrzate program.

Prikaz članaka i sajtova može lako da se menja onako kako to vama odgovara. Program ima i ugrađeni pregledač, pa uopšte ne morate da otvarate novi brauzer.

Pogledaj još

Kako da sastanak na Zoom-u uvek bude preko svih ostalih prozora na Windowsu?

Da li vam je u toku sastanka na Zoom-u potrebno da on stalno bude u …