Kako popraviti hakovani nalog na Tviteru?

Kao i svi nalozi na internetu, i oni na tviteru podložni su napadima hakera.  Ako ste primetili neželjene ili nepoznate tvitove kod sebe, ili su vas prijatelji obavestili da od vas dobijaju čudne poruke, znajte da ste hakovani.  Doduše, to retko kada bude nešto ozbiljno. Verovatno ste dozvolili pristup nekoj aplikaciji, koja, u vaše ime, šalje poruke i tvitove. Šta je potrebno da uradite u takvoj situaciji?

1)      Odmah promenite šifru

promena sifre na tviteru

Promena šifre je prvo što činimo kada primetimo sumnjivu i nepoznatu aktivnost na svakom nalogu, pa i na zviteru. Dakle, odmah otvorite meni Settings, i pronađite tab Password. Tu treba da ukucate prvo sadašnju, pa posle novu lozinku.

2)      Proverite instalirane aplikacije

aplikacije u tviter nalogu

Ranije smo vam već pokazali kako da proverite koje su sve aplikacija su instalirane na Fejsbuku, a to isto treba da redovno i proveravate na Tviteru. Nekada je dovoljan jedan pogrešan klik da neželjena aplikacija uđe na nalog . Potrebno je da odete na Settings, pa na Apps, kako bi videli spisak svih aplikacija kojima ste dali dozvolu za pristup. Proučite spisak, i ako se tu nalazi neka aplikacija koja vam je nepoznata, ili vam naprosto više nije potrebna, kliknite na Revoke Access kako bi je uklonili.

Pogledaj još

Brzo čišćenje podataka u Excelu (formatiranje, linkovi, komentari …)

Excel ima nekoliko načina da brzo obrišete određene podatke. Možda niste ni bili svesni ove …