Početna / Android / Tri pouzdane antivirus aplikacije za Android

Tri pouzdane antivirus aplikacije za Android

Davno je prošlo vreme kada nije bilo potrebno da razmišljamo o bezbednosti svojih android uređaja. Sa rastom popularnosti ovog operativnog sistema, sve je veće interesovanje zlonamernih hakera za mogućnosti zloupotrebe njegovih slabosti. Zato ćemo vam danas predstaviti tri veoma dobra besplatna antivirus programa za Android.

Pre svega ćemo napomenuti da nijedan antivirus ne može da pomogne ako ste neoprezni. Stoga je veoma bitno da pazite koje aplikacija skidate i sa kojih izvora. Može se desiti da aplikacije postavljene na Play prodavnici sadrže viruse, i zato dobro proučite komentare, pre nego što išta skinete. Isto tako vodite računa koje veze otvarate. Čak i linkovi koji stižu u SMS porukama mogu biti opasni.

1)      AVG antivirus

avg mobile

AVG antivirus za telefone nudi odličnu zaštitu od neželjenih uticaja. Skenire sve fajlove na telefonu i nalazi potencijalne opasnosti. Takođe nudi zaštitu u realnom vremenu. Moguće je da podesite lociranje telefona, u slučaju da bude ukraden, pomoću Gugl mapa. Omogućava da zaključate telefon i još mnogo toga. Sve u svemu, odlična antivirus aplikacija.

2)      Avast antivirus

avast mobile

Avast antivirus program je takođe odličan. Pruža sveobuhvatnu zaštitu od svih vrsta virusa. Tu su još i dodatne mogućnosti, kao što je blokiranje poziva, upravljanje aplikacijama , praćenje korišćenja interneta i slično.

3)      Dr. Web Light

weblight

Ovo je lajt verzija aplikacije, ali pruža odličnu osnovnu zaštitu od virusa. Lako se pokreće i jednostavno koristi.

Pogledaj još

Kako isključiti ili uključiti obaveštenja na Androidu?

Upravljajte obaveštenjima za aplikacije na Androidu.

4 comments

  1. Pa možda ste naprosto imali sreće.

  2. Ja nisam imala antivirus 1 godinu na androidu ,skidala sve redom sa svih izvora i nikad mi nije usao virus..Ko kaze taj laze..Kao sto i na Meku ne moze da udje virus tako i na android ne moze…Moze samo da vam se napuni memorija pa da vam laguje i zabada…Ocitite memoriju i sve je ok..,.

  3. Na androidu ne postoji sansa da udje virus nemoj da vas lazu i instalirate bezveze antiviruse da vam uzimaju parei da vam zauzimaju memoriju..pozz

  4. Kако се врши ажурирање датотеке вируса за AVG и да ли програм у бесплатној верзији уопште то обавља. Aко неко зна да објасни био бих захвалан.