Photogrid – odlična Android aplikacija za izradu kolaža od slika

Foto kolaži nastaju kombinovanjem nekoliko fotografija u jednu na vizuelno interesantan način. Prilično su omiljeni i mnogi ljudi vole da eksperimentišu sa njima. Na primer, možete napraviti kolaž od nekoliko slika sa jednog događaja kako bi predstavili ceo događaj u jednoj slici, ili kolaž sa slikama jedne osobe u različitim pozama. Postoji mnogo načina za izradu kolaža. Već smo pisali o tome kako da napravite kolaž u Pikasi. Danas ćemo predstaviti jednu prilično moćnu aplikaciju za Android za izradu kolaža. U pitanje je aplikacija PhotoGrid.

Nakon što instalirate i otvorite aplikaciju, pojaviće se izbor između šest različitih vrsta kolaža. Po izgledu možete zaključiti šta koji radi. Grid uređuje slike po ustaljenom obrascu, Free dozvoljava da sami odredite kako su slike pozicionirane, Single koristi samo jednu sliku, dok High i Wide prave kolaže u vertikalnom i horizontalnom obliku.

napraviti kolaz od slika u androidu

Nakon što odaberete vrstu kolaža, bićete preusmereni na odabir slika koje postoje na telefonu. Slike možete pretraživati po folderima, ili uvesti sa Fejsbuka ili Flikra. Takođe možete napraviti sopstveni folder gde ćete stavljati zanimljive slike. Samo tapnite na sliku koju želite da uključite u kolaž.

Možete odabrati maksimalno devet slika. Kliknite dalje i potom će, u slučaju da ste odabrali opciju Grid, telefon sve sam rasporediti u kolaž. Izgled možete menjati tako što zatresete telefon ili u donjem meniju. Takođe možete ubacivati tekst (dugme T) . Svaku sliku zasebno možete da rotirate, pomerate i menjate joj ugao. Kada vam ponestane inspiracije, zatresite naglo telefon i pojaviće se nova kombinacija slika.

obrada kolaza

Mogućnosti su mnogobrojne, i teško je nabrojati sve funkcionalnosti, već je najbolje da sami eksperimentišete. Nakon završetka obrade slika, potrebno je da kliknete na dugme Save kojie se nalazi u gornjem meniju.

snimanje kolaza

Tako će nova slika biti sačuvana na telefonu. Možete i da sliku automatiski podelite na jednoj od dostupnih društvenih mreža.

,

2 Responses to Photogrid – odlična Android aplikacija za izradu kolaža od slika

  1. Miodrag Bozovic септембар 8, 2013 at 6:58 pm #

    ..A imate li preporuku za Photo grid ali za PC…? Hvala puno

    • admin септембар 8, 2013 at 8:26 pm #

      Program koji se zove Picasa.