Zamenite digitron android aplikacijama za računanje

Digitroni će uskoro postati suvišni zahvaljujući mobilnim telefonima. I to ne važi samo za one jednostavne kalkulatore koji obavljaju osnovne operacije, već i za napredna izračunavanja. U pređašnjim člancima smo pisali o najboljim onlajn digitronima, ili o načinu da rešavate funkcije, a danas vam predstavljamo najbolje aplikacija za računanje na Android telefonima.

1) Real Scientific Calculator

kalkulator android

Ova aplikacija je izuzetno popularna i omogućava sva napredna računanja. Možete da računate procente, razlomke, trigonometrijske funkcije, radite sa decimalnim brojevima i još mnogo toga. Pamti do 10 poslednjih rezultata.

2) ElectroDroid

elektronika kalkulator android

ElectroDroid je specijalizovan za računanja u oblasti elektronike. Sva računanja vezana za provodnike, mikokontrolere i slično se mogu naći ovde. Nažalost, aplikacija je na engleskom pa morate da naučite šta koji termin znači kako bi mogli da je koristite.

3) Scientific Calculator

 

funkcija android racunanje

Scientific Calculator podržava računanja vezana za matrice, kompleksne brojeve, kao i bazično rešavanje jednačina.

4) Mobi Calculator

android digitron

Mobi Calculator podržava sve napredna matematička izračunavanja, a glavna prednost mu je intuitivan interfejs sa velikim dugmićima, pa je prilično jednostavan za korišćenje.

5) PowerCalc 

naucni digitron

Aplikacija obuhvata niz funkcija, uključujući trigonometrijske, eksponencijalne i logaritamske funkcije. Čuva se i istorija računanja, tako da lako možete da se vratite na prethodni korak. Postoji poseban režim za naučne i inženjerske kalkulacije, i što je takođe bitno, sama aplikacija nema reklame.

One Response to Zamenite digitron android aplikacijama za računanje

  1. ludinaucnik април 7, 2013 at 6:41 pm #

    ЕлектроДроид могу да похвалим, нарочито због распореда жица и пинова за разне врсте каблова и разне контакте. Ко год се бави електроником, ово му је незаобилазна апликација. 🙂