Najbolje Android aplikacije za slušanje radia

Sa razvojem novih tehnologija radio nije postao suvišan. Štaviše sada je postao dostupniji. Sada možemo da ga  slušamo preko Interneta, računara ili telefona, ne brinući se o širini dometa.

Postoje alatke za slušanje i snimanje radia na računaru. O jednoj takvoj StreamWriter-u smo već pisali. A danas ćemo predstaviti najbolje android aplikacije za slušanje radia preko Interneta. Pošto se sve dešava onlajn, vodite računa da koristite bežični, a ne mobilni internet, osim naravno ako to možete da priuštite. U slučaju da imate omiljenu stanicu,  proverite i da li ona ima sopstvenu aplikaciju u Play prodavnici.

1) TuneIn Radio

TuneIn Radio je verovatno najpopularnija. Neophodno je da registrujete nalog pre korišćenja. Sadrži stanice iz celog sveta. Baza je odista ogromna. Kad je otvorite videćete stavku Local radio, koja pretražuje radio stanice u okolini, što je korisno za sve ljubitelje naše muzike

lokalne radio stanice android

Za ostale pretrate koristite ikonicu lupe na vrhu. Nesumnjivo ćete biti impresionirani širokim izborom.  Maltene, nema šta ne može da se nađe.
pretraga radio stanica tunein

U glavnom meniju, kao što vidite, postoje opcije za biranje muzike, vesti, razgovora i slicno, a možete vršiti filtriranje i prema jeziku. Idite na Languages, potom pronađite Serbian ili koji već drugi jezik govorite, odaberite kategoriju i dobićete spisak relevantnih radio stanica na srpskom jeziku na tu temu. Jedina mana je što postoje reklame, ali je to slučaj sa mnogim besplatnim aplikacijama.

2) Rad.Io

Rad.io ima stanice iz skoro svih zemalja sveta. Iz Srbije ih nema mnogo, ali prednost ove aplikacije je što omogućava da podesite stanicu kao budilnik ili da odredite vreme kada će sama da se isključi.

alarm budilnik radio telefon

3) Radio uživo Srbija

Radio stanice iz Srbije. Razni žanrovi i uvek ažurirano.

4) Stitcher Radio

Stitcher Radio je pre svega orijentisan na radio emisije sa analizama, vestima, potkastima, diskusijama i intervjuima.

stitcher radio aplikacija

Uglavnom je sve na engleskom jeziku, ali je izbor prilično obiman. Nakon otvaranja aplikacije potrebno je da napravite nalog. Potom odaberite temu koja vas zanima i dobićete dobar spisak svih stanica i emisija na tu temu. Prilično je zanimljivo, ali napominjemo da je sve fokusirano na englesko govorno područje, pa su i teme u skladu sa njihovim interesovanjima. Naročito su zanimljive  diskusije iz tehnologije.

5) Audials

audials radio stanice

Audials ima ne tako lep interfejs, ali je zato funkcionalnost odlična. Postoji mnogo srpskih stanica, čak i onih iz manjih mesta. Muziku možete čak i da snimite.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …