PicsArt – odlična android aplikacija za uređivanje i preradu slika

Na red za predstavljanje korisnih aplikacija za android telefone i tablete je došao PicsArt, odlična aplikacija za obradu slika. Ono što ovu aplikaciju izdvaja od ostalih je obilje funkcionalnosti koje omogućavaju da izrazimo svoju kreativnost. Jednom rečju, nema šta s njom ne može da se uradi vezano za uređivanje i izmenu fotografija koje imamo na uređaju ili uzete sa drugih servisa kao što je Facebook, Dropbox itd.

Kada otvorimo o PicsArt prvo će nam se ukazati glavni meni.

picsart glavni meni

Opcija Photo je glavna i tu možemo odmah da pristupimo obradi slika. Potrebno je samo da odaberemo sliku koju želimo da menjamo. Sliku možemo povući sa Facebook, Flickra i drugih servisa (potrebno je da se ulogujemo u te servise) ili sa sopstvenog uređaja. Možemo sliku i da direktno uslikamo.

odabrati sliku

Mada napominjemo da budete oprezni sa logovanjem na društvene mreže, jer servis može da postuje na Facebook umesto vas. Ako nakon toga kliknemo na Tool, moći ćemo da sečemo sliku, rotiramo, menjamo veličinu i još mnogo toga. Nakon toga možemo da dodajemo tekst, oblačiće se porukama i ramove.

alati za obradu slike android

Kada tapnemo na Camera tu odmah možemo da slikamo novu sliku pomoću kamere i počnemo da je obrađujemo.

Tu  je takođe opcija Draw koja omogućava da crtamo ili po postojećoj slici ili na praznoj površini.

Tap na Effects nas vodi na listu mnogobrojnih interesantnih efekata za slike. Kao što vidite ima više efekata u poređenju sa Instagramom.

efekti

Interesantna opcija je i mogućnost pravljenja kolaža, spajanjem slika u jednu. Pristupate joj tako što tapnete na dugme Collage gde potom dodajete slike koje želit da spojite u kolaž.

kolaz slika

Ova aplikacija ima i svoj društvenu mrežu gde korisnici dele svoje fotografije i nalaze nove po tagovima. Možete je koristiti ako želite, ali to nije neophodno. Za tako nešto je potrebno da napravite nalog.

napraviti nalog

Još korisnih aplikacija za Android obradu slika možete videti ovde.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …