Napravite rezervne kopije svojih naloga na društvenim mrežama

Uvek se može desiti da izgubimo nalog na određenoj društvenoj mreži zbog brisanja, hakovanja, kazne i  sličnih situacija. Tada možemo ostati bez svih informacija koje smo delili i kontakata koje smo dugo vremena gradili. Stoga je korisno unapred napraviti rezervne kopije kako bi ublažili posledice neplaniranog gubitka podataka.

 Nije uvek moguće preuzeti sve podatke, ali pokazaćemo vam, na primeru najpopularnijih mreža, šta je sve moguće da sačuvate.

 1) LinkedIn

LinkedIn omogućava da preuzmete kopiju celog naloga i svih svojih kontakata. Kontakte čuvamo tako što kliknemo na Contacts u gornjem meniju i odaberemo opciju Export connections u donjem uglu.

 linkedin izvezi kontakte

Csv forma lako možemo da otvorimo u Excelu ili LibreOffice-u . Izvezeni podaci sadrže mejl adrese i imena kontakata.

Isto tako možemo da izvezemo i ceo svoj LinkedIn profil u PDF formatu. Potreno je da odete na svoj profile, potražite Edit i kliknete Export as PDF.

linkedin export to pdf

Postoji još jedan način koji možete da pročitate ovde: http://radniodnos.com/2012/12/napravite-cv-pomocu-svog-linkedin-profila/

2) Facebook

Ulogujete se na svoj Fejsbuk nalog. Idite na Podešavanja naloga i pronađete u samom dnu opciju za preuzimanje kopije svih Fejsbuk podataka.

fejsbuk kopija podataka

Nakon što kliknete ukazaće vam se opcija da pokrenete arhiviranje. Arhiviranje sadržati sve sve vaše objave na zidu, sa slikama i videovima, kao i imena vaših prijatelja. Fejsbuk će poslati obaveštenje na mejl kada arhiva bude izrađena. Napominjemo da obrada  arhive može da potraje.

 fejsbuk arhiviranje

3) Tvitter

Tviter, nažalost, ne nudi mogućnost pravljenja kopije  pratilaca i osoba koje pratimo. Moguće je samo da preuzmemo svoje tvitove. To činimo tako što odemo na Settings i skrolujemo do dna stranice. Pronađemo opciju Request archive. Slično kao i kod Fejsbuka, Tviter će nas obavestiti mejlom kada arhiva bude gotova.

tviter arhiva

Ako na vašem nalogu još uvek na postoji ova mogućnost, moraćete da sačekate koju nedelju. Tviter je nedavno uveo ovu opciju i ona još uvek nije vidljiva svim korisnicima.

4) Google +

Gugl takođe omogućava arhiviranje svih podataka. Možete napraviti kopiju svojih Gugl plus konekcija, kontakata, dokumenata sa Gugl diska, video snimaka sa Jutjuba itd.  Proceduru arhiviranja pokrećete preko Gugl arhive. Ne morate da skidate sve zajedno, već kliknite na Izbor Usluga kako bi štiklirali one podatke koje želite da preuzmete.

gugl arhiviranje

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 123movies - June 28, 2017

    … [Trackback]

    […] There you will find 71085 more Infos: internetzanatlija.com/2013/01/11/napravite-rezervne-kopije-svojih-naloga-na-drustvenim-mrezama/ […]

  2. shop - June 7, 2017

    … [Trackback]

    […] Read More: internetzanatlija.com/2013/01/11/napravite-rezervne-kopije-svojih-naloga-na-drustvenim-mrezama/ […]

Leave a Reply