Pazite gde klikćete download

Postoji veliki broj sajtova na Internetu koji nude skidanje ili hostovanje besplatnih programa. Većina njih živi od reklama koje prikazuju posetiocima, kao i od broja klikova na te reklame. Stoga su često primorani da zamaskiraju prave linkove reklamama, kako bi naveli posetioce da kliknu. Vi kao posetilac često možete biti zbunjeni ili čak da upotrebimo reč i prevareni, jer nepažnjom kliknete na pogrešan link i instalirate nešto sasvim pogrešno. Novo-instalirani program može da napravi priličan ršum na računaru.

Ova pojava je dostigla takve srazmere da su se na tu temu oglasili sami kreatori besplatnih programa kritikujući preterivanje u reklamama.

Bill Mullins, kreator programa WinPatrol, kao i tim iza programa Malware Bytes su nedavno pisali o svom iskustvu skidanja sopstvenog programa sa sajtova na Internetu.  Zatekli su gomile zbunjujućih reklama i linkova od kojih su neki vodili ka virusima.

Kako bi izbegli ovakve situacije, osim što treba da budete veoma pažljivi prilikom kliktanja,  možete da koristite dodatke za brauzer kao što su Adblock ili Adfender. Isto tako možete da korisitie JDownloader za skidanje programa sa sajtova, umesto da to radite ručno.

,

8 Responses to Pazite gde klikćete download

 1. guest јануар 27, 2013 at 8:54 pm #

  Ok, hvala. Ali zanima me ukoliko je instaliran i jedan i drugi (i Adblock i Adfender) da li jedan ometa drugi? Da li je neophodno izbrisati jedan?

 2. guest јануар 27, 2013 at 4:02 am #

  Sad kliknuh na Adfender da izbrišem ali imam opciju download, a pre par dana sam downloaded Adfender. Otkud sad ponovo ta mogućnost?

  • admin јануар 27, 2013 at 11:22 am #

   Brisete ga iz Control Panel-a.

 3. guest јануар 27, 2013 at 3:59 am #

  Hvala Vam na odgovoru. Ali ja slučajno aktivirah i Adblock i Adfender.
  Da deaktiviram Adfender?

 4. guest јануар 25, 2013 at 6:17 pm #

  Da li je ok ako instaliram i Adblock i Adfender? Da li mogu da instaliram i jedan i drugi? ili ne treba instalirati oba zato što jedan ometa drugi?

  • admin јануар 26, 2013 at 3:40 am #

   Nema potrebe, dovoljan je AdBlock.

 5. guest јануар 24, 2013 at 5:20 am #

  Da li je ok ako instaliram i Adblock i Adfender? Da li mogu da instaliram i jedan i drugi?

 6. filip јануар 21, 2013 at 6:54 pm #

  jel postoji saj preko kog mozes da pravis android igrice ???

Оставите одговор

Powered by WordPress. Designed by WooThemes