Besplatni programi za obradu video zapisa

Često nam se može ukazati potreba da neki svoj video snimak doradimo. Na primer, želimo da ga isečemo na delove, izbacimo neki deo, uslikamo kadar i slično. Nema mnogo dobrih besplatnih programa koji to rade. Najbolje je da potražite neko profesionalno rešenje kao što su Sony Vegas ili Adobe Premier. Ako to nije opcija, onda isprobajte neki od dole navedenih alata. Nisu idealni, ali su najbolje što može da se nađe.

 1. Avidemux

 

 

Program otvorenog koda koji se koristi za enkodovanje, isecanje i filterovanje filmova. Podržava veliki broj formata kao što su AVI, MOV, OGM, MP4, ASF, MPEG i mnogi drugi. Sadrži i dosta kodeka. Pomoću njega možete da izdvojite audio iz videa, isečete klip, promenite veličinu snimka, ugradite titl, dodate tekst, efekat i još mnogo toga.

2.  VirtualDub

 

Impresivno softversko rešenje otvorenog koda. Najbolje radi sa AVI formatom (ako je video u nekom drugom formatu, možete da ga konvertujete pre obrade).  Omogućava da snimite video, izbrišete ili ubacite segment, podesite šum i još mnogo toga. Često zahteva da skinete dodatne kodeke, na primer FFDShow.

Oba programa nisu jednostavna za upotrebu. Verovatno ćete iz prve da se zbunite, ali nemojte da vas to obeshrabri.

Pogledaj još

Kako da sastanak na Zoom-u uvek bude preko svih ostalih prozora na Windowsu?

Da li vam je u toku sastanka na Zoom-u potrebno da on stalno bude u …