Gde sve možemo naći preporuke za filmove?

Ukusi u pogledu filmova se razlikuju. Zato se ne možemo uvek osloniti na porodicu i prijatelje kada tražimo dobar film. Iz reklama na televiziji se ne može mnogo zaključiti, jer po njima je svaki film najbolji ikada snimljen. Zato nam može Internet priteći u pomoć. Na primer, možemo potražiti gde se na Internetu skupljaju osobe sličnog ukusa, na primer diskusijama ili blogovima.

Danas ćemo vam pokazati kako možete naći preporuke za filmove preko, za to, specijalizovanih sajtova.

1. IMDB

Ako nam se svideo jedan film, velika je verovatnoća da će nam se svideti i film koji je sličan njemu. Zato jedan od dobrih načina za nalaženje filmova za gledanje predstavlja pregledanje sličnih filmova. Na sajtu IMDB možemo lako naći slične filmove za svaki film. Potrebno je da prvo pronađemo nama omiljeni film u njihovoj bazi. Na dnu filma, ispod opisa nalazi se sekcija “”People who liked this also liked…”

 Tu možete videti slične filmove. Pratite strelicu koju vidite na slici kako bi mogli da vidite sve slične filmove. Isto tako, možete dodatno pretražiti filmove po omiljenom glumcu ili režiseru. Tu su i dodatne diskusije i ocene korisnike.

2. Rottentomatoes

Rottentomatoes je sajt sličan imdb, ali se razlikuje po tome što na njemu ocene mogu da daju filmski kritičari. Zato se i ocene razlikuju.

Pojedinačni uvid u svaki film omogućava da vidimo i slične filmove, mada ova opcija ne postoji kod svih filmova.

Pogledaj još

Kako naručiti robu sa Aliekspresa (Aliexpress)?

Aliekspres je vebsajt na kome prodavci iz Kine prodaju robu kupcima širom sveta. Naširoko je …