Najbolje Android aplikacije za čitanje elektronskih knjiga

Elektronske knjige mogu da se čitaju ne samo preko specijalizovanih e-čitača kao što je Kindle, već i preko telefona i tablet računara.

Potrebno je samo da instalirate odgovarajuću aplikaciju. Mi danas nabrajamo najbolje.

1. FBReader

FBReader je odličan izbor za knjige u .ePub i fb2 formatu. Pristupate im preko File tree (Browse file system) stavke, u zavisnosti od toga gde ste ih instalirali.  Lako se koristi.

2. Aldiko

Aldiko je dobar za datoteke u ePub i PDF formatu. Ima pregledan i brz interfejs. Podržava podvlačenje, noćno čitanje i organizaciju po tagovima.

3.  Moon Reader

Sadrži mnogo naprednih funkcija kao podvlačenje, odabir načina listanja, podešavanje osvetljenja, promena veličina slova i još mnogo toga. Možete skenirati ceo uređaj za dodavanje knjiga u biblioteku ili, ubacivati jednu po jednu. Podržani formati su txt, html, chm, b2, zip, odbs i ePub. Detaljnu recenziju možete naći ovde.

 4) ReadEra

Ova aplikacija je uglavnom specijalizovana za PDF knjige i dokumenta. Omogućava da podvlačite tekst, kopirate, potpisujete se i još mnogo toga. Odlična je jer sama skenira sve dostupne dokumente.

5) EbookDroid

Aplikacija je više nego odlična. Podržava ePub, PDF, DJVu i mobi formate. Pruža dobar osećaj čitanja, i naročito kod glomaznih PDF datoteka. A ima i mnoštvo naprednih funkcija. U ovom članku imate kratko uputstvo kako da uključite željene formate.

6) CoolReader

slika cool reader

Podržava ePub, mobi  i još nekoliko drugih formata. Možete da beležite gde ste stali, podvlačite i još mnogo toga.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …