Najbolji besplatni media plejeri

Uz svaku instalaciju Windows-a dobijamo ugrađeni Windows Media Player koji mnogima  predstavlja jedini muzički plejer koji koriste. Iako je on sasvim solidan, postoje mnogobrojni drugi muzički plejeri koji su mnogo bolji u pogledu brzine, sortiranja, video formata koji podržavaju, jednostavnosti korišćenja, izgleda i još mnogo toga.

Nabrojaćemo najbolje besplatne alternative za Windows Media Player i nadamo se da ćemo doprineti da nađete plejer koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Naročito je korisno da imate ovu listu u slučaju da naiđete na muzički format (film, pesmu …) koji Windows Media Player neće da pusti.
Ne postoji jedan određeni media plejer za koji možemo reće da je najbolji, jer to naprosto zavisi od navika i potreba korisnika. Podeljeni su u dve grupe po tome za koju se upotrebu preporučuju premda se većina njih može koristiti i kao video i kao audio plejer.

1) Audio plejeri (MP3, WAV, AAC, WMA, CDA i drugi audio formati) :

1) Foobar

Foobar je veoma popularan i maltene je potisnuo Winamp sa liste najdominantnijih audio plejera. Ima odlične mogućnost tagovanja i veoma mnogo naprednih podešavanja.

2) Winamp – više ne postoji

Winamp je nekada bio dominantni audio plejer, sada se suočava sa velikom konkurencijom ali je i dalje veoma popularan.

3) Media Monkey  

Media Monkey je najviše korišćen zbog toga što osim puštanja fajlova ima napredan sistem organizacije i sortiranja muzike. Nakon instalacije skenira ceo sistem za muzičkim fajlovima i dodaje ih u svoju biblioteku.

4) Songbird

Songbird je prilično moćan plejer koji je dostupan za sve operativne sistema. Ima mogućnost instalacije dodatnih plug-inova.

5) Music Bee

MusicBee je veoma brz i jednostavan za korišćenje. U sebi ima ugrađen i brauzer. Omogućava da bolje organizujete svu muziku koju imate na računaru.

2) Video plejeri (MKV, AVI, MPEG, MP4, 3GP, VOB, WMV, FLV, SWF, DivX, i drugi video formati:

 1) Media Player Classic (MPC)

MPC je odličan program. Iako je neatraktivnog izgleda, veoma je mali i ne zauzima memoriju dok istovremeno podržava skoro sve video i audio formate. Jedino što je potrebno uraditi je instalirati i nekoliko dodatnih kodeka, pre svega preporučujemo http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

2) VLC media player 

 VLC media player je favorit mnogih korisnika. Za njega se smatra da može da pušta  sve audio i video fajlove. Omogućava gledanje čak i video formata koji su oštećeni. Nije potrebno instalirati neophodne kodeke. Ima mnogo drugih funkcija koje su jedinstvene (DVD rip, striming, otvaranje rar fajlova, video konverzija..). Takođe je portabilan.

3) KM player

 KM player je veoma hvaljen zbog svojih sposobnosti. Ima neke napredne mogućnosti koje drugi plejeri nemaju kao što je pravljenje inteligentnih lista, audio snimanje i slično.

4) GOM player

GOM plejer ima odličnu grafiku i podržava neke veoma retke video formate. Takođe omogućava popravku i puštanje nepotpunih video fajlova.

5) UMPlayer

UMPlayer je program otvorenog koda. Pojavio se pre nekih godinu dana i stekao veliku popularnost. Može da pusti skoro sve audio i video fajlove.

6) AIMP

AIMP je prilično hvaljeni program, preporučen od strane naših čitalaca. Ima veliki broj korisnika i mnoštvo naprednih funkcionalnosti.

2 Responses to Najbolji besplatni media plejeri

  1. Dragojlo May 16, 2014 at 11:05 am #

    Da li neko zna kako da podesim prevod u WMP-u na Windows 8.1 sistemu? Znači, meni ne treba bolji plejer, važno mi je samo da ide prevod dok gledam film, i ništa više. (skromnost mi je vrlina) :) Probao sam sve, ali ne vredi, prevoda jednako nema pa nema. Možda postoji neka “caka” da se reši taj problem, ako neko zna neka napiše ovde, bio bih mu veoma zahvalan. :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kako da isečete i spojite mp3 fajlove? - December 22, 2012

    […] audio formata je mp3. Muzika se uglavnom može naći u ovom formatu, a podržavaju ga svi medija plejeri. Baš zbog toga nam veoma često može zatrebati da isečemo neki deo pesme ili audio snimka, kao i […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes