Kako da prebacite video u audio format ?

VLC plejer može mnogo toga da uradi. Ne samo da omogućava gledanje svih mogućih multimedijalnih formata, već podržava i njihovu konverziju.

Pokazaćemo danas kako da pomoću njega pretvorite video zapis u audio. Na primer, možete konvertovati mp4 format u mp3, da iz video snimka izvučete samo zvuk. Ili želite da spot pretvorite u audio pesmu. Mi smo upravo to isprobali i radilo je savršeno.

Dakle, ovako.

Prvo se podrazumeva da imate program instaliran na računaru.

Sledeći korak uključuje da odete na Datoteka – Konvertuj/Sačuvaj.

konvertuj sacuvaj datoteku u vlc plejeru

Ovo je engleski interfejs.

konvertuju video spot

Sada je potrebno da klikom na dugme Add/Dodaj, odaberete datoteku sa računara koju želite da konvertujete. To može biti bilo koji video klip, film. Skoro svi mogući formati su podržani: mp4, avi itd.

snimi konvertuju snimak vlc plejer

Potom, kliknite na Konvertuj/Sačuvaj u dnu.

Sada treba da u padajućem meniju odaberete tačno željeni format konverzije. Uverićete se da je izbor zaista veliki. Mi se ovde zadržavamo na mp3 formatu, ali dosta toga je ponuđeno. Od konverzije za mobilne telefone do prebacivanja u retke video formate.

video format u audio

Bitno je i da unesete ime novog zvučnog snimka i odaberete datoteku u kojoj će on biti sačuvan.
Na kraju klinite Start.

Potrebno je da sačekate nekoliko minuta da se postupak konverzije završi. Trajanje zavisi od veličini fajla, Ako je dugačak film u pitanju, čekanje je duže. Kvalitet novog audio zapisa je odlična. Uverićete se sami.

Nova datoteka će se nalaziti u folderu koji ste malo pre odabrali (Destination file). Možete nastaviti da obrađujete. Na primer, možete je iseći ili spojiti sa nekom drugom.

Pogledaj još

Zašto je video koji gledate na Jutjubu mutan?

Zašto je video koji gledate mutan? Ne vidi se dobro čak ni kada ga povećate …