Problem sa pregrevanjem telefona

Mobilni telefoni su napravljeni da izdrže visoke temperature. Sasvim je normalno da se pregreju u slučajevima kada držimo ekran upaljenim dugo vremena,  igramo igrice, gledamo video snimke, držimo ga na Suncu ili na toplom mestu. Ipak, treba da izbegavamo dugo pregrevanje, jer naprosto nešto će se oštetiti. Takođe se skraćuje i vek trajanja baterije.

Ali, ako se telefon pregreva u stanju mirovanja, dok ekran ili internet nisu upaljeni, to je znak za uzbunu. Pod hitno ga isključite da se ohladi, pa ponovo upalite kako bi proverili da li će nastaviti da se pregreva. Ovo su najčešći razlozi zbog kojih telefon može da se pregreje.

1) USB kabl i punjač

Promenit USB kabl ili uređaj za punjenje. Ako telefon sada prestane da se zagreva, našli ste uzrok. Normalno je da se telefon zagreva dok se puni, zato izbegavajte da ga koristite tokom punjenja. Tako štedite bateriju.

2) Nedavno instalirana aplikacija

Ukoliko je pregrevanje počelo da se dešava od nedavno, pokušajte da se setite šta ste sve instalirali u međuvremenu. Vrlo je moguće da neka nova aplikacija radi u pozadini i izaziva probleme.

3) Veliki broj pozadinskih aplikacija

Prevište instaliranih aplikacija dovodi do zagrevanja, jer veliki broj njih radi u pozadini. Deinstalirajte one koje ne koristite.

4) Proverite podešavanja baterije

U Podešavanjima otvorite podešavanja za bateriju i tu možete da vidite kako da uključite Režim štednje baterije (Battery Saver Mode).

Isto tako možete da vidite i spisak aplikacije koje najviše troše bateriju. Obrišite one koje ne koristite.

5) Izmerite temperaturu telefona

U Plej prodavnici (ili aplikaciji AppGalery) postoji dosta aplikacija za merenje i snižavanje temperature uređaja. Neke od njih su CPU Cooler ili Phone Coold Down.

 One će da analiziraju pokrenute aplikacije i zatvore sve one koje nisu potrebne. Aplikacije su vrlo delotvorne, ali imajte u vidu i da su preplavljene reklamama.

U slučaju da nijedan od gore navedenih načina ne pomogne u smanjenju temperature telefona, možda ćete morati da ga odnesete u servis.

Pogledaj još

Kako da sakrijete priče od nekog pratioca na Instagramu?

Ne mora svaki pratilac da gleda vaše priče na Instagramu. Bez mnogo muke sakrijte priču …