Kako da preko telefona pratite nečije kretanje?

Postoji dosta načina da pratite gde se ko nalazi i obrnuto. Potrebno je samo da oba telefona imaju instaliranu istu aplikaciju i daju dozvolu za praćenje.

To može biti korisno iz više razloga, na primer ako ste roditelj, pa želite da pratite svoje dete, ili ako se razdvojite od društva dok obilazite grad.

Elem, koji su sve to načini za praćenje. O mnogima smo već pisali.

Google Mape

Odaberete Deljenje lokacije, dobijete link i pošaljete ga kome želite. Svako ko ima pristup linku moći će uživo da prati vaše kretanje sve dok vi to ne stopirate.

Roditeljski nadzor

O aplikacijama za roditeljski nadzor smo već pisali. Potrebno je da i roditelj i dete imaju instalirane odgovarajuće aplikacije, pa tako roditelj može da prati dete.

WhatsApp

Uživo sa svojim sagovornikom možete da delite lokaciju. Detaljno uputstvo je ovde: https://internetzanatlija.com/2018/01/01/kako-na-whatsappu-uzivo-deliti-trenutnu-lokaciju/

Fejsbuk Mesendžer

Mesendžer takođe omogućava da uživo emitujete lokaciju. Otvorite konverzaciju sa osobom sa kojom delite lokaciju, kliknete na plusić i aktivirate deljenje. Pročitajte celo uputstvo ovde: https://internetzanatlija.com/2018/01/05/kako-da-delite-svoju-lokaciju-uzivo-preko-facebook-mesendzera/

Postoje i specijalizovane aplikacije za deljenje lokacije u grupi, kao što su . Možete da ih isprobate, ali imajte u vidu da nisu u potpunosti besplatne.

Pogledaj još

Kako da sakrijete priče od nekog pratioca na Instagramu?

Ne mora svaki pratilac da gleda vaše priče na Instagramu. Bez mnogo muke sakrijte priču …