Najbolji sajtovi za preuzimanje besplatnih programa

Postoji veliki broj sajtova sa kojih možete da skidate raznorazne programe. Međutim, većina njih je prenatrpano reklamama, iskačućim prozorima i lažnim linkovima za preuzimanje.

Kako bi vam olakšali potragu za odgovarajućim programom, napravili smo spisak najbezbednijih sajtova za preuzimanje aplikacija.

1) MajorGeeks

Odličan sajt koji postoji više od 15 godina. Da bi se program našao na njihovom sajtu treba da ispuni određene kriterijume, tako da je sve što se tamo nalazi visoko kvalitetno. Instalacije ne sadrže malver ili slične sumnjive dodatke. Reklame su jasno izdvojene, pa nema lažnih linkova za preuzimanje.

2) FileHippo

Takođe ne stavljaju sve i svašta na sajt već samo programe (ima ih oko 20 000) sa dokazano dobrim karakteristikama. Instalacije su čiste, a na sajtu možete naći i stare verzije programa. Treba napomenuti da programe preuzimate sa direktnih linkova, a ne preko njihovog menadžera.

3) Softpedia


Solidan sajt. Verovatno jedna od najvećih baza softvera na internetu. Ima dobru reputaciju i lak je za snalaženje.

4) FilePuma

Takođe dobar sajt sa bezbednim i ažuriranim instalacijama programa.

5) FossHub

Sadrži provereno dobre programe otvorenog koda.

6) SourceForge

Nekada je bio prva i najpopularnija destinacija za sve koji traže besplatne programe, međutim reputacija im je opala u prethodnih godinu dana jer su korisnicima nametali instalaciju nepotrebnih dodataka i reklama. U poslednje vreme su se popravili, pa se nadamo da više neće biti nikavih problema sa njima. A izbor alata je odista veliki.

7) FileHorse

Nema ogromnu riznicu sofvera, već se fokusira na skladištenje onih koji su najbolji i najpouzdaniji. Ne sadrže viruse i malver. Odlično ako tražite zamenu za neki popularni komercijalni alat.

Pogledaj još

Sajtovi za proučavanje morskog i vazdušnog saobraćaja

Predstavljamo sajtove preko kojih možete da pratite saobraćaj u svetu. Brodski transport MarineTraffic Prikazuje podatke …