Najbolje android aplikacije za bavljenje fizičkom aktivnošću

Pomoću svog android telefona možemo da pratimo vreme utrošeno u telesnom vežbanju, podstičemo sebe da se redovnije rekreiramo i pravilno hranimo. Danas predstavljamo nekoliko aplikacija koje nam to omogućavaju. Spisak naravno nije konačan. U slučaju da imate iskustva sa još nekima od njih, podelite sa nama u komentarima.

1) Runkeeper

runkeeper

Runkeeper je popularna aplikacija koja omogućava da na mapi preko GPS-a pratite koju ste razdaljinu prešli svakog dana, kojim tempom, broj utrošenih kalorija i druge detalje. Neophodno je da registrujete svoj nalog. Sve fizičke aktivnosti su podržane od trčanja, pešačenja, vožnje biciklom itd. Sebi možete zadavati ciljeve i hvaliti se pređenom kilometražom. Uverićete se sami kako vas aplikacija naprosto vuče da napornije vežbate.

2) Runtastic

runstatic

Runtastik je aplikacija bez suvišnih detalja. Namenjena je, pre svega, trkačima. Pomoću pametnih senzora prati pređeno rastojanje, brzinu, broj kalorija i otkucaje srca. Tu su i dodatne funkcije, kao što su 3D mapiranje i dnevnik treninga.

3) WorkOut Trainer

trening android

Workout Trainer sadrži na stotine raznoraznih vežbanja. Svaka od njih je detaljno objašnjena. Korisnici imaju mogućnost da prave planove treninga, i razmenjuju ih sa svojim prijateljima.

4)  Strava Running & Cycling

aplikacija za bicikliste

Kao što joj i samo ime kaže, aplikacija je namenjena biciklistima i trkačima. Zaista odlično radi i prilično je hvaljena. Prati vreme, dužinu vožnje na mapi, i druge bitne pojedinosti.

5) My Fitness Pal

my fitness pal pracenje utrosenih kalorija

My Fitness Pal omogućava da kontrolišete koliko dnevno kalorija unosite u svoj organizam. Potrebno je da registrujete nalog i ubacite podatke o svojoj trenutnoj i ciljanoj težini. Potom je potrebno da svaki svoj obrok redovno beležite u aplikaciji.  Za to je, doduše, potrebna disciplina, ali samo tako ćete moći da ograničite unos nepotrebne energije.

6) Pedometer

pedometer

Pedometer je urađen za pešake. Prati broj koraka, razdaljinu, kalorije i tempo po danima. Prilično jednostavna ali svrsishodna aplikacija.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …