Početna / Android / Android aplikacije koje rešavaju matematičke zadatke

Android aplikacije koje rešavaju matematičke zadatke

Mobilni uređaji i tableti ne moraju da služe samo za zabavu i komunikaciju, već i za učenje. Štaviše, određene aplikacije možemo da koristimo za rešavanja i analizu zadataka iz matematike. Sastavili smo spisak nekoliko najpoznatijih aplikacija za android koje omogućavaju da dobijete rešenje ne samo jednostavnih, već i nekih komplikovanih matematičkih jednačina. Podsećamo i na prethodni članak, gde smo pisali o najboljim kalkulatorima za android uređaje.

1) Yhomework – MathSolver

homework solver

Aplikacija postupno rešava jednostavnije matematičke zadatke, i takođe može i da nacrta funkciju. Odlična je za probleme koji nisu složeni, jer prikazuje tačan postupak računanja.

2) PhotoMath

photomat

Photoway takođe rešava jednostavnije tipove zadaka (algebra i malo aritmetike), ali one koje skenirate kamerom telefona. Ako imate neki zadatak otkucan na papiru (nije podržan pisani tekst), tada ga samo možete skenirati i dobiti rešenje.

3) MathWay

mathway

Mathway, za razliku od prethodne dve aplikacije, radi sa naprednijim jednačinama, ali prikazuje samo konačan rezultat. Ako želite da vidite sve korake postupno, morate da je kupite.

4)  Graphing calculator od Matlaba

kalkulator android

Ovaj kalkulator omogućava grafičko prikazivanje i analizu složenijih funkcija. Radi sa sinusima, kosinusima, implicitnim funkcijama, polinomima, matricama, kompleksnim brojevima itd. Ima nekih ograničenja u besplatnoj verziji, u koje spadaju i nemogućnost oflajn rada i reklame.

5)  My Script Calculator

my script calculator

Ova aplikacija omogućava rešavanje ručno napisanih matematičkih jednačina. Nacrtajte jednačinu na ekranu, i onda će je aplikacija prepoznati i rešiti.

6) Matrix Calculator

racunanje matrice

Postoji mnogo aplikacija u Play prodavnici koje omogućavaju da radite sa matricama. Mi smo izabrali da izdvojimo Matric calculator zbog funkcionalnosti. Omogućava da izračunate determinantu matrice, sabirate, transponujete, oduzimate matrice ili radite sa inverznom matricom.

7) Mathematics

matematika

Mathematics je prilično popularna aplikacija i jedna od najsveobuhvatnijih aplikacija u Play prodavnici. Možete raditi sa bilo kakvom vrstom formula i funkcija.
Da li i vi imate dobra iskustva sa nekom od matematičkih aplikacija? Podelite sa nama u komentarima

Pogledaj još

Kako da koristite Guglovu android aplikaciju za roditeljski nadzor?

Ako želite da kontrolišete koliko vremena vaše dete provodi na telefonu i koje aplikacije instalira, …