Kako koristiti Office na tabletu ili telefonu?

Microsoft je nedavno objavio besplatnu verziju Office paketa za android mobilne uređaje. Stoga koristimo ovu priliku da vas podsetimo na najbolje programe koji omogućavaju da pravite i menjate dokumente iz Worda, Excela ili PowerPointa na svom android uređaju.

Mi smo izdvojili četiri aplikacije za rad sa Office dokumentima, koje su se nama učinile najboljim. U slučaju da vi imate dobro iskustvo sa još nekom aplikacijom, podelite sa nama u komentarima, kako bi je uvrstili na listu.

1) Google Dokumenti, Tabele i Slajdovi

google ove aplikacija za office

Nekada je Google omogućavao da dokumenta pravimo i dorađujemo direktno iz Google Drive aplikacije, ali sada moramo da instaliramo neku od specijalizovanih aplikacija. To su Docs, Tables i Slides.  Svaka je specijalizovana za određen tip dokumenta, kao što im i samo ime kaže.  Aplikacija su zaista odlične. Omogućavaju rad na dokumentima dok ste na Internetu ili  direktno sa uređaja.

gugl dokumenti dodavanje dokumenata

Novi dokument pravite klikom na plusić.

 2) WPS Office

office aplikacija za android uredjaje

Potpuno je besplatna i nema reklama. Nakon instalacije,  pronalazi sve dokumente na telefonu. Možete čak da radite i sa PDF formatom. Nakon što otvorite dokument, kliknite na Edit, kako bi počeli sa izmenom. Dostupna na više jezika, između ostalog i na srpskom. Program je zaista odličan i nemamo neke značajne zamerke. Vrlo jednostavan.

3) Word, Excel, PowerPoint za Android

office mobile

Morate biti ulogovani u svoj Onedrive nalog dok radite. Svi dokumenti se čuvaju onlajn u okviru vašeg Onedrive naloga, ali može da se radi i lokalno. Aplikacije su odista odlične, brzo rade, i imaju dosta sličnosti sa svojim parnjacima na računaru. 

4) Docs To Go

docs to go aplikacija za android

Solidna aplikacija. Kada je otvorite treba prvo da locirate folder u kome se nalazi željeni dokument. Pre toga u gornjem meniju odaberete format koji tražite. Mana aplikacije je što ima reklame, i što su neke mogućnosti dostupne samo u plaćenoj verziji. Kvalitet je, sa druge strane, zaista dobar. Sve mogućnosti za izmenu fonta i formata i slično se nalaze u meniju sa desne strane.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …