Google Keep – dobra aplikacija za kratke liste i pribeleške

Aplikaciju za beleške morate da imate na svom telefonu. Tu možete da pišete spisak za kupovinu, kratke misli i sve bitne stvari za koje postoji opasnost da ih u trenutku zaboravite. Svaki telefon ima u sebi ugrađenu aplikaciju za beleške, ali ih i u samoj prodavnici ima vrlo mnogo. Nama omiljene su ColorNote, Evernote, ali sigurno ih ima još dobrih.

Jedna od najpopularnijih, iza koje stoji veliki Google, je aplikacija Google Keep. Ukratko ćemo je predstaviti.

Aplikacija ne mora da bude na engleskom, već se automatski podesi da bude na jeziku vašeg telefona. Dodirnite plusić za novu belešku.

Govorne i tekstualne beleške

Iako većina ljudi unosi tekstualne beleške, ali i slike ili zvučne beleške. Ako vas mrzi da kucate, sami izgovorite ono što želite da zabeležite.

Sinhronizacija unutar Google naloga

Sve se automatski sinhronizuje sa vašim nalogom. Beleške možete unositi i preko veba, na sajtu https://keep.google.com/. Sve što unesete na sajtu se automatski sinhronizuje sa telefonom, (ako je telefon na mreži) i obrnuto. Veoma praktično kada želimo da budemo sigurni da nešto zaista nećemo zaboraviti.

Izvucite test iz slike

Lako možete da prekopirate tekst iz slike. Otvorite meni i odaberite Snimi tekst sa slike.

Po slikama možete da crtate, a beleške da organizujete po bojama i oznakama. Za svaku belešku možete da napravite i podsetnik. Samo dodirnite ikonicu zvona na belešci.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …