Uputstvo za korišćenje Dropbox aplikacije na Android uređajima

Dropbox aplikaciju smo već ranije više puta predstavljali, kao odlično sredstvo za sinhronizaciju i čuvanje fajlova i podataka u oblaku. Fajlovima možete pristupiti sa svakog uređaja, na kome je instaliran Dropbox, ili direktno iz svog veb pregledača. Omiljeni fajlovi su vam uvek pri ruci, svaka promena se sinhronizuje  automatski preko svih uređaja na kojima ste instalirali Dropbox, pa ne morate sa sobom da uvek vučete flešku ili eksterni hard disk. Ono što izmenite na jednom uređaju, vas čeka na drugom uređaju.

Danas ćemo vam ukratko predstaviti Dropbox aplikaciju za android telefone i tablete.

Čitanje fajlova

Dropbox aplikacija na mobilnim ili tablet uređajima ne čuva kopije svih fajlove koje imate  u svom nalogu. To bi i odista bilo nepraktično, jer minimum prostora dostupnog na dropboxu je 2 gb, a neki imaju mnogo više, pa bi to zauzelo mnogo mesta na jednom telefonu. Stoga, kada probate da otvorite neki fajl, on se svaki put direktno skida sa interneta, dok ga pregledate, ali se njegova kopija ne čuva na telefonu.

U slučaju da želite da fajl trajno sačuvate na telefonu, morate kliknuti na opciju Export.

izvezi fajl na svoj tablet ili telefon

Omiljeni fajlovi

Dropbox aplikacija omogućava da vam neki fajlovi budu dostupni i kad niste na internetu, ali je potrebno da te fajlove obeležite kao omiljene.

omiljeni fajlovi obelezi

Kliknite na fajl, pa na Favorites. Posle tim fajlovima lako možete pristupiti iz zasebnog taba, klikom na zvezdicu u gornjem meniju.

omiljeni fajlovi

Deljenje fajlova

Aplikacija ima veoma jednostavnu ugrađenu opciju deljenja fajlova. U slučaju da nekome želite poslati link do nekog od svojih fajlova, direktno sa tableta ili telefona, samo kliknite na Share.

podeli fajlove

Potom dobijate opcije deljenja. Možete direktno iskopirati link preko Copy Link, ili deliti pomoću nekog drugog programa. Link posle možete nalepiti u mejl, SMS poruku ili drugi dokument.

posajli nekome link android

Slanje slika uslikanih kamerom direktno u Dropbox nalog

ukljuci direktno pravljenje kopija u oblaku

Aplikacija omogućava i da podesite direktan bekap svih slika koje uslikate, direktno u dropbox nalog. Kada god uslikate sliku, ona se automatski šalje u vaš nalog. Na taj način pravite rezervnu kopiju slika u oblaku, pa ne morate brinuti da slučajno ne ostanete bez njih.

Pogledaj još

Kako da sakrijete priče od nekog pratioca na Instagramu?

Ne mora svaki pratilac da gleda vaše priče na Instagramu. Bez mnogo muke sakrijte priču …