Izvezite ili uvezite pretplate u Feedly pomoću OPML fajlova

Feedly je naširoko korišćeni servis za praćenje interesantnih sajtova. Predstavlja neku vrstu RSS čitača, i dobio je ogroman broj korisnika nakon gašenja Guglovog servisa za praćenje RSS-a. RSS tehnologija, o kojoj smo već pisali, je dobar način da istovremeno pratite sve najnovije objave na omiljenim sajtovima, bez potrebe da svaki od tih sajtova posećujete ponaosob. Servis Feedly je u tome popularan zbog svog atraktivnog i preglednog izgleda, ali i zbog dostupnosti na mnogim platformama, jer objave u Feedly-ju možete pratiti u svom brauzeru ili telefonu.

Prelazak sa jednog na drugog RSS čitač zahteva i da možemo da prebacimo sve svoje pretplate. To se lako radi uz pomoć OPML tehnologije. OPML tehnologija je vrsta XML tehnologije koja se koristi za prebacivanje grupe sajtova iz jednog u drugi čitač. Pokazaćemo vam kako da izvezete ili uvezete grupe sajtova iz servisa Feedly.

Izvoz OPML fajla

Da izvezete sve svoje pretplate potrebno je da odete na Feedly u svom brauzeru i da kliknete na Podešavanja, i kliknete na strelicu.

Sledeći korak zahteva da sve još jednom potvrdite.

sacuvati to

Izvezeni fajl sada možete da koristite u drugim RSS čitačima. Dobri čitači su RSSOwl, QuiteRSS, a takođe i možete da koristite i Tanderberd i Outlook imejl klijente za to.

Uvoz OPML fajla

Fajl možete da prebacite i u novi Feedly nalog. To radite tako što odete na Organize, pa na Import OPML.

Pogledaj još

Kako naručiti robu sa Aliekspresa (Aliexpress)?

Aliekspres je vebsajt na kome prodavci iz Kine prodaju robu kupcima širom sveta. Naširoko je …