Napravite kolaž od fotografija onlajn pomoću Fotor Photo Collage-a

Kolaži sa fotogorafijama su izuzetno popularni. Omogućavaju nam da kombinujemo nekoliko različitih slika u jednu, menjamo im položaj i fokus i tako ostavimo još veći utisak na gledaoca. Naročito su pogodni kada želimo da spojimo slike na jednu temu zajedno, na primer slike jedne iste osobe sa različitim izrazom lica ili slike sa jednog istog događaja. Sve u svemu,  kolaži omogućavaju da bolje iskoristimo ili osvežimo slike koje već imamo.

foto kolaz

Predstavljamo onlajn alat za izradu kolaža Fotor Photo Collage. Sve se radi onlajn i nije potrebna nikakva instalacija. Novi kolaž dobijete u nekoliko poteza. Kolaže možete praviti u raznim oblicima, na primer  u obliku srca, kruga i slično. Pokazaćemo vam kako.

kolaz sa slikama

Sajt se koristi prilično jednostavno, pa za sad nije čak ni potrebna registracija. Kada dođete na sajt odaberite u desnom uglu slike koje želite da ubacite u kolaž. To radite tako što kliknete na Add Photos. Kao što vidite, možete ubaciti slike i sa računara ako odaberete Computer, ili direktno uslikate sebe sa veb kamerom tako što kliknete na na WebCam. Sve dodate fotografije će se nalaziti u desnom uglu, i po potrebi štiklirajte svaku koju želite da koristite.

dodavanje slika u kolaz fotografija

Sada sa leve strane odaberite vrstu kolaža. Kao što vidite izbor je ogroman. Možete kombinovati slike u vidu određenog oblika, horizontalno, vertikalno, iskošeno i tako dalje. Mogućnosti za eksperimentisanje ima bezbroj.

biramo vrstu kolaza oblika

Broj slika u kolazu

Potom će se u sredini pojaviti oblik kolaža, u koji možete da prevučete sliku.

prevlacimo sliku u kolaz sa fotografijama

Sada svaku od ubačenih slike možete pojedinačno da menjate i dorađujete. Na primer, možete da dodajete efekte, birate deo slike koji će biti vidljiv, rotirate, menjate položaj, veličinu i još mnogo toga. Taj meni izgleda drugačije u zavisnosti od vrste kolaža, ali su mogućnosti iste.

izmena pojedinacne slike

obrada i izmena kolaza

Kada završite sa eksperimentisanjem, sliku skidate na svoj računar, klikom na Save. Odaberite mesto snimanja na računaru, i slika će biti sačuvana. Aplikacija ne ostavlja ni vodeni žig i slika je odličnog kvaliteta.

snimanje kolaza na kompjuter

5 Responses to Napravite kolaž od fotografija onlajn pomoću Fotor Photo Collage-a

 1. Анонимни август 5, 2015 at 7:09 pm #

  Kako da napravim mnogo lepu sliku?

 2. SALE јануар 5, 2014 at 5:07 pm #

  probaj i ovaj editor http://funny.pho.to/ besplatan je a možeš da ga instaliraš kao program na komp ali imaš i ovu online mogućnost,pošto sam ja isprobao i jedno i drugo za instaliranje na komp nema potrebe,sve mogućnosti koje imaš u programu imaš i online čak šta više imaš i neke stvari koje program nema!

  • admin јануар 7, 2014 at 9:19 am #

   Hvala, pročiću. 🙂

   • Post Scriptum јануар 8, 2014 at 7:15 pm #

    @admin

    Probaj i http://befunky.com/, hteo bih da čujem tvoje mišljenje za free i pro vreziju. 😀

    • SALE јануар 12, 2014 at 10:51 am #

     befunky koristim već možda dvije godine(inače koristim na kompu trenutno photoshop 6 i Zoner Photo Studio 16 koji je takođe fenomenalan(http://www.zoner.com/en/spectacular-free-photo-editor))jer ponekad me mrzi da pokrećem ove programe za obradu neke slike koju mogu da obradim na befunky i iskreno sasvim je dovoljan za neke sitne stvari tipa čestitki,dodavanja teksta ili nekih efekata na slici(normalno na njemu ne možeš da uradiš stvari koje možeš na P.S ili gimpu),tako da ga preporučujem u kombinaciji sa ovim editorom koji sam postavio u prvoj poruci za početnike koji ne traže previše već znači obične stvari ovo je sasvim dovoljno!!!