Najbolje android aplikacije za istraživanje svemira

Uz pomoć mobilnih telefona možemo više da vidimo na nebu. Čak i tokom dana možemo da identifikujemo imena zvezda i planeta, kao i da nađemo neku specifičnu planetu.

U Plej podavnici postoji veliki broj aplikacija koje vas pretvaraju u astronoma početnika i omogućavaju da se krećete nebeskom sferom i pratite imena zvezda, planeta i sazvežđa. .

Ovo su neke od njih.

1) Sky Map

skymap proucavanje svemira

Prvobitno ju je kreirao Google, ali je posle postala aplikacija otvorenog koda. Može se koristiti i van mreže, ali bez svih funkcionalnosti.

Kada je pokrenete, sama će vam pokazati koje se zvezde, planete i sazvežđa vide iznad vas. Možemo i da filtriramo koji će nam se svemirski objekti prikazivati. Podržava i pretragu svih nebeskih tela, i proučavanje njihovog položaju u prošlosti i budućnosti.

2) StarWalk2 Free

Aplikacija slična prethodnoj. Omogućava da vidite imena zvezda, planeta, galaksija i sazvežđa, korišćenjem ugrađenog GPS-a i kompasa u telefonu (ako postoji). Postoji i 3D pogled na Zemlju.

3) Star Chart

Nažalost, nije u potpunosti besplatna, ali su i besplatne opcije veoma zanimljive. Na primer, 3D prikaz svemira, pokazivanje svih planeta u Sunčevom sistemu, tačan prikaz lokacija za više od 300 zvezda.

4) SkyEye

Takođe odlična alatka za osmatranje neba i objekata na njemu.

Pogledaj još

Koliko ste zavisni od telefona? Proverite koliko vremena provodite na njemu.

Svi android telefoni imaju mogućnost da proverite koliko vremena dnevno provodite na aplikacijama. Nema ko …