MX player – Android video plejer za filmove sa titlovima

Android uređaji su stalno sa nama, pa ih, između ostalog, možemo koristit za gledanje filmova, dok čekamo u redu, vozimo se autobusom i slično. Postoji sijaset dobrih video plejera za Android operativni sistem, ali možemo sa sigurnošću da kažemo da je MX player, jedan od najboljih.

 mx player

1)      Odličan za filmove

Plejer je pre svega, specijalizovan za video formate, to jest za filmove. Može se podesiti da pušta i audio format, ali nema dobru podršku za upravljanje folderima. Kvalitet reprodukcije je odličan, pa video snimke možemo da zumiramo, okrećemo, prilagođavamo prikazivanje i još mnogo toga. Program će izlistati sve videve koja nađe na uređaju. Noviji neodgledani filmovi će imati oznaku New. Takođe, redosled snimaka možete kontrolisati njihovim organizovanjem u foldere.

2)      Pušta skoro sve moguće formate

Maltene da ne postoji video format koji ovaj video pelejr ne podržava. Tu su 3gp, avi, divx, f4v, flv, mkv, mp4, mpeg, mov, vob, wmv, webm, xvid i mnogo drugi. Postoji i mnoštvo kodeka i mogućnost hardverskog ubrzanja.

3)      Podržava titlove

android titlovi

Pošto je specijalizovan za filmove, program podržava i titlove. Za titlove je poželjno da imaju isto ime, kao i video i da  budu u istom folderu, kako bi ih plejer prepoznao.  Titlovima možemo da menjamo veličinu, boju, format i slično. Svi poznati formati titlova su podržani.

4)      Napredna podešavanja

Nabrojaćemo još neka napredna podešavanja koja mogu da vam budu od koristi. Velika prednost plejera je što pamti gde ste stali sa gledanjem i slušanjem, i to za više videa istovremeno. Takođe, možete da uključite opciju za slušanje zvuka, čak i kada se ekran isključi. Možete birati između softverskog i hardverskog dekodiranja. Hardversko dekodiranje je bolje, jer koristi mogućnosti celog uređaja.