Napravite rezervne kopije svojih naloga na društvenim mrežama

Neretko se dešava da izgubimo nalog na društvenoj mreži zbog brisanja, hakovanja, kazne itd. Kako ne bi nepovratno izgubili statuse i kontakte, treba da unapred napravimo rezervnu kopiju svih podataka.

Pokazujemo kako.

 1) Izvoz podataka sa LinkedIna

Samo kontakti

Možete da izvezete kontakte i informacije o njima. Doduše, funkcionalnost nije lako uočljiva.

Odete na svoje kontakte.

Potom na upravljanje kontaktima.

I na dnu potražite dugme za Izvoz (Export).

Isto tako možemo da izvezemo i ceo svoj LinkedIn profil u PDF format. Potreno je da odete na svoj profile, potražite Edit i kliknete Export as PDF.

Svi ostali podaci sa LinkedIna

Dakle, odete na Podešavanja, pa Privatnost, pa potražite stavku za izvoz svih podataka sa profila.

Odaberite koje tačno podatke želite da izvezete i kliknite na Request copy.

2) Facebook

Ulogujete se na svoj nalog. Idite na Podešavanja  i pronađete u samom dnu opciju za preuzimanje kopije svih podataka.

fejsbuk kopija podataka

Arhiva sadrži sve objave, slike, snimke i imena prijatelja. Njena izrada može da potraje i po nekoliko dana. Fejsbuk će poslati obaveštenje na mejl kada bude gotova za preuzimanje.

fejsbuk arhiviranje

3) Tvitter

Postoji način da preuzmemo svoje tvitove. Odemo na Settings i skrolujemo do dna stranice. Pronađemo opciju Request archive. Potrebno je da sačekamo koji sat ili dan kako bi se arhiva napravila. Obaveštenje o tome dobijamo na mejl.

tviter arhiva

4) Google

Podaci mogu da se preuzmu iz svih Guglovih proizvoda. Na primer, snimci sa Jutjuba, blogovi, slike itd, sve može da se arhivira.

Proceduru pokrećete preko servisa Preuzimanje podataka. Odaberete proizvod, pa kliknete Dalje – Napravi arhivu. Potom pratite dalje korake za lokalno preuzimanje.

5) Instagram

Za Instagram pročitajte uputstvo ovde: https://internetzanatlija.com/2019/12/07/kako-da-preuzmete-sve-svoje-slike-i-objave-sa-instagrama/