Kako preuzeti sliku ili video sa Fejsbuka?

Svi vole da kače slike na Fejsbuk, jer je to idealan način da se one podele sa prijateljima. Sajt, zapravo, predstavlja najveću bazu fotografija na Internetu. Otpremanje je lako, ali preuzimanje nazad na računar nije.

Fotografije predstavljaju dragocene uspomene i zato uvek treba da čuvamo njihovu rezervnu kopiju i to čak na više mesta, jer diskovi i fleške mogu da se oštete, kompjuteri da prestanu da rade a sajtovi da se ugase. To važi i za slike sa Fejsbuka.  Pokazaćemo kako možete da sačuvate slike i video zapise na svom računaru.

1) Preuzimanje samo jedne slike

Da preuzmete bilo koju fotografiju kliknite na Podešavanja – Preuzmi (Options – Download) kao na slici.

podesavanja preuzmi sliku facebook

preuzmi sliku fejsbuk

2) Preuzimanje sopstvenog albuma

Albume koje ste sami napravili možete preuzeti u jednom potezu. Otvorite određeni album, pa u gornjem desnom uglu kliknite na ikonicu za Podešavanja, pa na Preuzmi.

preuzmi album svojih fotografija

preuzmi album sa fejsa

3) Izvoz sopstvenih podataka

Sajt omogućava da preuzmete sve podatke koje ste delili na Fejsbuku. To važi i za slike koje ste otpremili. Evo kako da ih sačuvate. Idete na Podešavanja – Opšte – Preuzmi ličnu arhivu.

preuzmi kopiju fejsbuk podataka

Kliknite na Arhiviraj.

preuzmi slike

Sada će biti potrebno da sačekate nekoliko minuta. Obaveštenje o završetku i veza za preuzimanje će stići na adresu elektronske pošte nakon otprilike pet minuta.

email link za preuzimanje

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …