Kako da dodate potpis u svoj Gmail ili Yahoo mejl?

Svako ko koristi email u poslovne svrhe treba da ima email potpis. Pre svega, potpis govori ko je tačno osoba sa kojom se komunicira.  Istovremeno je i efikasan način da sagovornicima ostavite svoje kontakt podatke, ako žele da vas kontaktiraju na neki drugi način. U potpis možete staviti svoj broj telefona, sajt, linkove ka društvenim profilima, titulu, zanimanje, sliku, zanimljiv citat, životni mito, sve što mislite da je potrebno. Zbog toga je i koristan način da sagovornicima skrenete pažnju na vaše druge projekte. Sve u svemu, email potpis predstavlja delotvoran brending alat.

Pokazaćemo vam danas kako da napravite email potpis u Gmail i Yahoo elektronskoj pošti.

Gmail

U gmail-u je potrebno da kliknete na ikonicu zubčanika u gornjem desnom uglu, odaberete podešavanja, potom opciju Opšte ili General. Zatim se spustite na dno stranice gde ćete ugledati prostor za dodavanje potpisa.

U potpis možete ubaciti linkove, slike i tekst različite veličine, fonta i boje. Preporučujemo da izbegavate slike, pogotovu ako su velike, jer email klijenti generalno ne vole da prikazuju slike zbog opasnosti od virusa.

Yahoo

U Yahoo je potrebno da odaberete opciju Options u gornjem meniju. Potom sa desne strane odaberite Signature. Ukazaće vam se opcija da koristite Plain Text odnosno samo tekst, ili da ubacite Rich Text što podrazumeva slova različite veličine i boje, kao i linkove.

Pogledaj još

Kako sačuvati mejlove iz Outlooka kao zasebne datoteke?

Nekoliko načina za čuvanje mejlova van Microsoft Outlooka.