Napravite podsetnik u obliku iskačućeg prozora na svom računaru

Zbog velikog obima posla, čak i osobama sa dobrim pamćenjem se može desiti da zaborave važan datum ili važan događaj. Stoga je uvek korisno imati pri ruci  podsetnik kao ne bi rizikovali probleme. Prilikom rada na računaru postoji veliki izbor programa koji nas mogu podsetiti na bitan događaj. Međutim, mnogi ne znaju da u samom Windows operativnom sistemu postoje opcije za uključivanje podsetnika i njih možemo koristiti ako ne želimo da instaliramo dodatne programe na svoj računar.

Pokazaćemo vam kako možete podesiti podestnik u vidu iskačućeg (pop-up) prozora na Windows 7 operativnom sistem.

Prvo je potrebno da otvorite Task Scheduler. 

task scheduler

Potom kliknite na Create Task.

create task

Ukucajte ime događaja na koji želite da se podsetite kako bi znali o čemu se radi.

ime dogadjaja

Potom u polju Triggers, kliknite na New kako bi odabrači okidač koji će aktivirati podsetnik. Izaberite On schedule ako želite da se podestnik aktivira u tačno određeno vreme. Izaberite datum i vreme kada će se podsetnik aktivirati. okidači za podsetnik

Potom je potrebno da odaberete akciju koja treba da se desi. To radite tako što odaberete opciju Actions pa kliknete na New . Izaberite Display a message i ukucate poruku koja želi da vam se prikaže.

akcija za podsetnik

Na kraju, podsetnik izgleda ovako. Tokom rada na računaru iskočiće  obaveštenje koje treba da vas podseti na važan događaj.

podsetnik na kompjuteru

Pogledaj još

Kako da izvučete tekst iz uslikanog ekrana na računaru (Windows 11)?

Windowsova alatka za slikanje ekrana (Snipping tool) pruža mogućnost da iz slike izvučemo tekst. Prilično …