Najbolji programi za gledanje slika na računaru

Uz svaki Windows operativni sistem dolazi i unaped definisani program za gledanje slika – Windows Photo Viewer. Nekim korisnicima je on sasvim dovoljan, dok su drugi u potrazi za nečim boljim. Ako spadate u drugu grupu korisnika, predstavićemo pet odličnih, ako ne i najboljih besplatnih zamena.

1) XnView

xnconvert-win-01

Ovaj odličan program podržava skoro sve grafičke formate. Podržava konverziju između 50 različitih formata slika. Omogućava i menjanje slika kao što je promena veličine, isecanje, podešavanje boje, osvetljenosti i još mnogo toga. Veliku prednost mu predstavlja i brzina. Ne zauzima mnogo memorije.

2) IrfanView

irfanview gledanje slika

IrfanView je mnogima već poznat. Pruža brojne opcije za izmenu i isecanje slika, pravljenja slajdšoua i još mnogo toga. Jedinu manu predstavlja interfejs koji nije baš lak za snalaženje. Mnoge napredne mogućnosti nisu lako uočljive. Ako često štampate slike onda je ovo program za vas.

3) Fast Stone Image Viewer

faststone image viewer

Kao što mu i ime kaže ovaj program je veoma brz. Pored jednostavnog interfejsa, pruža napredne mogućnosti kao što su: uklanjanje crvenih očiju, 150 tranzicionih efekata, rotacija i slično.

4) Photoscape

povratak-u-glavni-meni

Photoscape je odličan program, premda vam neće tako delovati na prvi pogled.

Pogledaj još

Besplatne zamene za Excel

Ako vam je potreban program za analizu i čuvanje podataka, ne morate da koristite Excel. …