Kako da vidite i obrišete kontakte koje ste podelili sa Fejsbukom?

Da li ste se nekada zapitali kako Fejsbuk zna da nekoga poznajete, jer vam ih sugeriše u prijateljima? Odgovor je jednostavan, verovatno ste vi sami u nekom trenutku, nesvesno te kontakte podelili sa Fejsbukom.

Na primer, sajt može da iskoristi kontakte sa vašeg telefona. Pronaći će ko je određeni broj telefona registrovao na sajtu i tu osobu će vam predložiti za prijatelja.  Ovde možete pogledati koje ste telefonske kontakte otpremili Fejsbuku putem aplikacije Mesendžer.

Ako to ne želite da se ponovi treba da otvorite aplikaciju i isključite stavku za otpremanje u sekciji Upload settings.

Fejsbuk vas je možda u određenom trenutku i upitao da sa njim podelite svoje imejl konatke. Njih možete videti ovde.

fejsbuk-pozivnice

Princip je isti kao i sa telefonskim brojevima. Svako ko se tim mejlom registrovao na sajtu, biće prikazan u sugesijama za prijateljstvo.

Kontakte možete i obrisati iz istog menija.

Premda napominjemo da važi i obrnuto. Ako je neko drugi otpremio vaš kontakt na Fejsbuk, Fejsbuk će tako znati da se poznajete pa će vas sugerisati kao prijatelja.

Comments are closed.