Početna / Android / Google Keep – dobra aplikacija za kratke liste i pribeleške

Google Keep – dobra aplikacija za kratke liste i pribeleške

Za dobru organizaciju vremena i svih obaveza koje imamo u toku dana, korisno je da vodimo beleške. Nekada se to radilo u sveščicama i notesima, a danas nam za to služe računari, telefoni ili tableti. Ima mnogo aplikacija koje omogućavaju da pišemo beleške, bilo usput, preko svog prenosivog uređaja ili dok radimo na računaru. Već smo o nekima od njih i pisali, kao što su ColorNotes ili Evernote.

Ali, potraga za dobrom aplikacijoma se nastavlja i danas predstavljamo još jednu, prilično bazičnu ali jednostavnu, aplikaciju za pisanje kratkih pribeleški, lista i podsetnika.  U pitanju je aplikacija Google Keep. Po nazivu naslućujete da pripada kompaniji Google, i da je možete povezati sa svojim Google nalogom. Pošto svaki android telefon i zahteva da se ulogujete u svoj google nalog,  to i nije problem.

Aplikacija ima samo osnovne funkcije, ali je nekima baš to što im treba. Može da se koristi samo za kratke pribeleške i podsetnike. Jer kad pišemo  u hodu i ne možemo mnogo da se raspisujemo.

 Beleške ne moraju biti tekstualne, već i u obliku liste, slike, ili snimljenog govora.

 aplikacija za beleske

Aplikacija ne mora da bude na engleskom, već se automatski podesi da bude na jeziku vašeg telefona. Kada kliknete na Napravi novu belešku, odmah možete početi sa unošenjem. Korisno je naročito za pravljenje spiskova. Na primer, kada idete u kupovinu, pa želite da imate zapisano šta sve treba da kupite.

Elem, glavna prednost ove aplikacije je da se sve automatski sinhronizuje sa vašim nalogom, pa beleške možete unositi i preko veba, na sajtu https://keep.google.com/. Sve što unesete na sajtu se automatski sinhronizuje sa telefonom, (ako je telefon na mreži) i obrnuto. Veoma praktično kada želimo da budemo sigurni da nešto zaista nećemo zaboraviti.

Nakon što unesete belešku, pritisnite je malo dužim stiskom i otvoriće se novi meni, gde možete da menjate boju ili podesite obaveštenje za belešku.

 google keep beleske vodjenje

Pogledaj još

Pretraga ličnih podataka na Androidu

Možda niste primetili, ali Google aplikacija na Androidu (barem njena ažurirana verzija) daje mogućnost pretrage …