Kako skenirati dokumenta i knjige u PDF bez skenera?

Sitne papire, ugovore, račune i belekše možemo da skeniramo u elektronski format i čuvamo na kompjuteru ili u oblaku. Tako ih nećete izgubiti.

Umesto da idete do kopirnice, sve papirne dokumente možete odmah skenirati u PDF i poslati nekome onlajn pomoću pametnog telefona ili tableta.

Naravno da kvalitet skena nije jednako dobar kao kod pravog skenera, ali je sasvim dovoljno za čitanje. Prilikom skeniranja, vodite računa da bude dobro osvetljenje i da je papir na ravnoj podlozi, dakle da nije izgužvan ili presavijan, mada je čak i u tim situacijama moguće napraviti čitljivi dokument.

Potrebno je da instalirate odgovarajuću aplikaciju.

Mi ćemo danas navesti njih nekoliko, ali imajte u vidu da spisak nije konačan. U prodavnici je izbor prilično veliki.

  1. Microsoft Office Lens

Odlična besplatna aplikacija. Pogledajte kako se koristi ovde:

2)      PDF document scanner

PDF document scanner je dobar zato što omogućava da lako iskombinujete više PDF slika u jedan dokument. To radite tako što započnete PDF projekat.

novi projekat pdf

Potom odaberete veličinu papira za taj projekat, kao i ime projekta.

velicina papira pdf skener

Posle možete da slikate više slika istovremeno, jednu po jednu, i kada ih sve uslikate, kliknete na Compile PDF da se sve slike spoje u jedan PDF.

skenirajte pdf

3)      Quick PDF scanner

pdf skener

Kao što mu i samo ime kaže, ovaj skener je veoma brz i ne dozvoljava mnogo podešavanja. Sve je automatski, ali je kvalitet prilično dobar i možete takođe spajati fajlove.

4) Dropbox

Aplikacija za čuvanje i deljenje dokumenata, podržava i pravljenje skeniranih dokumenata. Samo kliknite na plusić u aplikaciji i odaberite Scan a document.

5) Google Disk

Odista odličan. Kliknete na plusić, odaberete skeniraj dokument i pratite dalje korake vezano za dimenziju i kvalitet dokumenata.

Pogledaj još

Kako da obrišete istoriju pretraga na Instagramu?

Svašta se čuva u okviru naših naloga na društvenim mrežama, pa između ostalog i istorija …